Nå får du trafikkmeldingene rett på GPS-en

I utlandet har det lenge vært mulig å motta trafikkmeldinger rett i GPS-en, mens vi i Norge har måttet nøye oss med å høre på radioen.

GPS gps

GPS gps

Publisert Oppdatert

Nå har NRK og Destia Traffic lansert hver sin tjeneste som gir deg muligheten til å få veimeldingstjenester, værmelding og meldinger om vanskelige kjøreforhold. Det eneste du trenger er en GPS med støtte for TMC og en liten antenne. Svært mange GPS-er har i dag støtte for TMC. Antennen følger gjerne med når du kjøper GPS, eller du kan handle den for omkring femhundre kroner.

Trafikkmeldingene mottas fortløpende mens du kjører, og dersom du har tastet inn en rute på GPS-en får du trafikkinformasjon for den strekningen.

Destia Traffic er en kommersiell aktør som sender krypterte signaler. Du er derfor nødt til å ha en GPS som støtter denne tjenesten.

NRK sin løsning er derimot helt åpen og ukryptrert. Det betyr at alle som har TMC-mottaker og antenne, får inn trafikkmeldingene.

Det skjer en rask utvikling på disse feltene for tiden. På sikt vil man kunne bruke GPS-en til å få enda bedre informasjon om kødannelse, kjøreforhold osv., noe som også vil gi generelt bedre trafikkflyt.