- Nå kan dieseltyven hente bilen

Politiet har besøkt Svanevik Transport & Utleie as etter at de tok loven i egne hender.

Tommy Svanvik anslår dieseltyveriene de har hatt den siste måneden til å ha kostet dem omkring 20.000-30.000 kroner.
Tommy Svanvik anslår dieseltyveriene de har hatt den siste måneden til å ha kostet dem omkring 20.000-30.000 kroner. Foto: Foto: Svanevik Transport & Utleie as
Publisert Oppdatert
Det var en enkel sak å ta med seg varebilen. Her er et bilde tatt med mobiltelefon der de hentet bilen på Godvik noen minutter fra Svaneviks anlegg.
Det var en enkel sak å ta med seg varebilen. Her er et bilde tatt med mobiltelefon der de hentet bilen på Godvik noen minutter fra Svaneviks anlegg. Foto: Svanevik Transport & Utleie as

Mandag ettermiddag hentet Tommy Svanevik og kollegene en kassevogn de hevder at har vært brukt ved flere dieseltyverier hos bedriften. Med kranbil heiste de den opp på en container og tapetserte bilen med "dieseltyver".

Les også: Fikk nok av henlagte dieseltyverier

Saken har versert i de fleste riksmedia gjennom hele dagen og på bedriftens egen facebook-side har de nå mer enn 14.000 likes og et hav av kommentarer.

Blant de som tok kontakt med ham, var politiet. De ønsket naturligvis et møte om saken.

Bedre forståelse om problemer

- Det gikk over all forventning, sier Svanevik til oss da vi ringer ham tilbake tirsdag ettermiddag for å høre hvordan dette møtet gikk.

Politiet la riktignok vekt på at vi har brukt feil fremgangsmåte og var tydelig på å fortelle om sine standpunkter. Samtidig ble både de og vi mer bevisste på begges sider og fikk bedre forståelse for hvordan vi i fremtiden må bygge på en felles plattform. Vi har lært litt og de har lært litt.

Det var altså et veldig positivt møte, forteller Tommy Svanevik til TransportMagasinet.

- Får saken noen rettslig konsekvens for dere?

- Det er noe begrenset hva politiet kan gjøre før bileieren eventuelt anmelder hendelsen. Gjør de det, kan saken bli etterforsket for brudd på Straffeloven.

Vil ikke anbefale andre å gjøre på samme måte

- Det er jo dieseltyverier over det ganske land og mange har opplevd det samme som dere. Vil dere anbefale andre å gjøre det samme?

- Nei. Dette var i utgangspunktet ikke planlagt, det ble bare slik denne gangen, sier Tommy Svanevik og sier at det ikke vil skje noe mer nå. Dermed kan altså bileieren hente tilbake bilen som har stått til spott og spe.

Nå skal Tommy bruke resten av kvelden på å planlegge jobb og få kabalen med dirigering av biler opp for morgendagen. - Det har ikke blitt tid med så mye jobb i dag, avslutter Tommy Svanevik.

NLF har forøvrig nylig avslørt sin nye dieseltyveri-alarm.

- Nå kan eieren bare hente bilen, forteller Tommy Svanevik. Han vil ikke anbefale andre å gjøre på samme måte som de har gjort. - Det er jo selvtekt, men det ble slik denne gangen, forteller han.
- Nå kan eieren bare hente bilen, forteller Tommy Svanevik. Han vil ikke anbefale andre å gjøre på samme måte som de har gjort. - Det er jo selvtekt, men det ble slik denne gangen, forteller han. Foto: Foto: Svanevik Transport & Utleie as