Nasjonal finale med 11 deltagere

Dette blir oppgjøret for eliten blant Norges unge lastebilsjåfører og det hele skjer på Kløfta til lørdag.

young european scania sjåførkonkurranse

young european scania sjåførkonkurranse

Publisert Oppdatert

Finalen i sjåførkonkurransen holdes på Scanias anlegg på Kløfta på lørdag 21. august. De 11 finalistene er yrkesaktive sjåfører under 35 år fra hele landet. På Kløfta startes programmet klokken 10:30 med presentasjon av finalister. Klokken 11:00 starter selve konkurransen og premieutdelingen er planlagt holdt klokken 16:00.

Finalespeakeren er Arild W. A Johansen, redaktør i NLFs medlemsblad Norsk Transport. Arild har vært sensor under de regionale konkurransene i region Nord og stått for uttaket av de beste sjåførene. Han har allerede kommentert at det er mange gode sjåfører med i år.

De beste fra hvert enkelt land møtes i den internasjonale finalen, som foregår i Södertälje, Scanias hovedsete utenfor Stockholm i Sverige, 8. og 9. oktober. Vinneren kan ta hjem en av Scanias toppmodeller til en verdi av 800.000 NOK.

Finalistene er:

Frode Fallet fra Auli (nummer 2 i konkurransen i 2007)

Øystein Flage fra Alta

Kjetil Kval-Engstad fra Ås

Anders Sundsmoen fra Lier

Tor Eik fra Holter

Roger Rykkje fra Øystese

Anita Handeland fra Tau

Steinar Nilsen fra Alta

Stian Østby fra Sander (har vært finalist i samtlige landsfinaler)

Christian Hestekker fra Fauske

Arnstein Ølstadløkken fra Stryn

Full aktivitet

Det blir mye aktivitet på Kløfta og hele familien er velkommen. Grillen fyres tidlig opp og skal være varm hele dagen. De yngste i familien kan få prøve seg på kule tråbiler i en løype hvor alle får premie. Det blir arrangert tegnekonkurranse og det skal også være masse fine Scania lekebiler å leke med i sandkassa. Gammeldurens venner stiller ut to flotte veteranbiler og det blir anledning til prøvekjøring av Scanias nye 730. Det blir også trekning av tur for to personer til den internasjonale finalen i Sverige. Norges beste drifter kjører oppvisning mellom klokken 12:30 og 15:00, meldes det fra Scania.

Det er gratis inngang, grillmat, brus og kaffe for alle.