Nattbussen blåste av veien

Publisert Oppdatert

Tre passasjerer fraktet til sykehus etter at nattbussen gjennom Hemsedal ble tatt av kraftig vind.

Det var 29 passasjerer og bussjåfør om bord i bussen da ulykken skjedde.

- I utgangspunktet var det ikke så dramatisk. En person var meldt skadd og passasjerene satt i bussen som stod på alle fire hjul, forteller operasjonsleder John Trygve Rønning til tv2nyhetene.no.

Sendte store mannskaper

Kort tid senere kom imidlertid meldingen om at to andre passasjerer også var skadet og at bussdøren ikke lot seg åpne.

Politiet kalte ut ambulanser fra Gol, Lærdal og Hemsedal, brannvesen, brøytebil og Viking.

Det var trolig ambulansepersonell som til slutt klarte å få opp bussdøren.

- De tre skadde er nå kjørt til Lærdal sykehus. En har hodeskader, mens de to andre er skadet i nakke og rygg, sier Rønning.

Tok tak i bussen

Ifølge bussjåføren var det kraftig vind som var årsak til ulykken.

- Han har fortalt at det var vanvittig sterk vind på fjellet i natt. Jeg ringte selv meteorologisk institutt og de fortalte at de ikke hadde målinger i området, men så ikke bort fra at det kunne være storm i kastene. Vinden kom midt i mot bussen og tok tak i den og dro den rett ut i brøytekanten, forteller operasjonslederen til tv2nyhetene.no.

Det var tørr veibane da bussen kjørte av veien. Politiet har ikke tatt beslag i førerkortet da de mente at bussjåføren ikke kunne lastes.

Ikke katastrofealarm

Sammenstøtet med brøytekanten ble så kraftig at også koffertlukene i bussen ble fastlåst. Bussen var på vei mot Sogn og Fjordane da ulykken skjedde.

- Vi slo ikke katastrofealarm da vi fikk meldingen. Vi ble oppringt av en passasjer i bussen og fikk selv snakke med bussjåføren. Situasjonen var under kontroll. Alle passasjerene satt i bussen som var avslått frem til vi kom frem til stedet, opplyser Rønning.

Passasjerene som kom uskadd fra ulykken ble i natt sendt videre med en ekstrabuss.