Naturen sett fra førerhuset

På mandag gikk tv-dokumentaren "Naturen sett fra førerhuset" på NRK 2. Det ble en nostalgisk reise både for oss seere og ikke minst gjengen med lastebilentusiaster som selv tok tredagersturen til vestlandet.

Publisert Oppdatert
Turen gikk over gamle veistrekninger og gjennom vakker natur.

Turen gikk over gamle veistrekninger og gjennom vakker natur.

Med gamle veteranlastebiler er det både en opplevelse og utfordring å kjøre vestover på bratte, smale og svingete veier. Med på turen var også svensker som aldri hadde vært på vestlandet, og som på denne turen fikk en av de største opplevelsene som livet kan by på.

- Det er blitt en utrolig flott film som handler til dels om svenskenes opplevelse av den mektige naturen som møter dem på vestlandet, forklarer Knut Evensen fra Johan Evensen & Sønner i Sandefjord. Han fikk med seg NRK-fotograf Petter Melsom og dokumenterte det hele.

Les også: Veterantur på NRK

Bilene som er med i filmen er en Scania 50, Scania 11 med slep, Scania Vabis LBS 76 semi, Scania LS 75 semi, Scania 140 Super V8 og en Scania LBS 76 med slep.

TransportMagasinet ble med på den første etappen som gikk fra Sandefjord via Porsgrunn over på riksveg 36 gjennom korketrekkeren på Ulefossveien.

Les også: Veteran Scania Vestlandstur

For de av dere som gikk glipp av filmen da den ble sendt, har vi funnet NRKs link på nettv.

Du finner hele filmen her.

Knut Evensen var godt fornøyd med vestlands-eventyret i fjor.

Knut Evensen var godt fornøyd med vestlands-eventyret i fjor.