Navarsete til Sunndal

Publisert Oppdatert

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil se Oppdølsstranda med sine egne øyne. Og neste tirsdag blir det stormøte på med fylkespolitikerne, skriver Tidens Krav.

Navarsete har meldt sin ankomst onsdag, etter at hun har åpnet den forlengede flyplassen i Molde. Men i denne omgang blir sunndalsbesøket nærmest som en svipptur å regne.

Likevel betyr dette at trykket holdes oppe for å få en rassikring av Oppdølsstranda så raskt som mulig. I ettermiddag var ordfører Tove-Lise Torve, sammen med Anders Røkkum fra arbeidsgruppa for rassikring av Oppdølsstranda og Ragnhild Smisetfoss fra Trollheimtunnelen på vei til Geiranger for å drive god gammeldags lobbyering blant fylkestingspolitikerne.

- Vi har trykt opp flere brosjyrer, skal ha stand utover dagen og være til stede blant annet under middagen i kveld, forteller Torve.

Onsdag er det altså samferdselsministeren som kommer. Hun skal etter planen få se rasområdet fra sjøsida, og får også høre hva arbeidsgruppa har å si.

For mens de fikk høre samferdselsministeren under Nasjonal rassikringskonferanse forrige uke, hadde Navarsete forlatt salen i god tid før de kom til orde.

Tirsdag 21. oktober er det duket for ytterligere et møte. Denne gang i kommunestyresalen på rådhuset, der fylkesordfører, leder for samferdselsutvalget i fylket og gruppelederne i fylkestinget stiller. Sammen med Statens vegvesen, arbeidsgruppa for tunnel i Oppdølsstranda, Sunndal Næringsforening og Sunndal kommunes økonomi- og planutvalg samt rådmann og plansjef.

Ordførerne i Kristiansund, Tingvoll og Surnadal blir også invitert.

Da blir det vel tunnel, da...?