Neste uke starter bompengeinnkrevingen på E6

Førstkommende mandag klokken 12 starter innkrevingen av bompenger i to bomstasjoner på E6 mellom Gardermoen og Kolomoen. De to helautomatiske bomstasjonene vil være i drift i inntil 15 år. I løpet av de neste årene blir det fire bomstasjoner til på strekningen.

Publisert Oppdatert

Utvidelsen av E6 mellom Gardermoen og Kolomoen er et spleiselag mellom Staten og trafikantene. Trafikantene betaler sin andel med bompenger etter hvor stor del av strekningen de kjører. Når vegen er ferdig utbygd, vil det være seks bomstasjoner på E6 mellom Gardermoen og Kolomoen.

To første stasjoner

Den ene bomstasjonen som settes i drift 19. oktober, er plassert ved Kristenstudalen i Ullensaker kommune. Den andre befinner seg ved Evenrud i Stange kommune. Trafikanter med kjøretøy med en vekt på 3.500 kilo eller mindre betaler 13 kroner for å passere stasjonen i Ullensaker og 16 kroner for passering av stasjonen i Stange. For kjøretøy som veier mer enn 3.500 kilo, må en betale det dobbelte.

I drift i 15 år

Bomstasjonene på E6 mellom Gardermoen og Kolomoen vil være i drift i 15 år. De seks stasjonene settes opp etter hvert som delstrekningene mellom Gardermoen og Kolomoen er ferdig utbygd som firefelts veg med midtdeler. De to stasjonene som settes i drift nå, skal kreve inn bompenger på de to første delstrekningene som nylig ble åpnet. De to neste stasjonene åpner høsten 2011, når E6 mellom Dal og Minnesund er ferdig. De to siste stasjonene kommer når strekningen mellom Minnesund og Labbdalen åpner i 2014/2015.

Ti prosent rabatt med AutoPASS

Alle trafikanter med gyldig AutoPASS-avtale får ti prosent rabatt ved passering av bomstasjonene mellom Gardermoen og Kolomoen. Trafikanter som ikke har en gyldig AutoPASS-avtale, kan tegne slik avtale med bompengeselskapet E6 Gardermoen-Moelv AS. Avtaleskjema kan lastes ned fra nettstedet www.e6bompenger.no eller fås på en av følgende servicestasjoner: Esso Gardermoen, Esso Råholt, Shell Nebbenes, Esso Myklegard og Esso Brumunddal. For å få tilsendt AutoPASS-brikke, må utfylt avtaleskjema sendes inn til adressen som står øverst på avtaleskjemaet.

De som har gyldig AutoPASS-avtale hos andre bompengeselskap, trenger ikke foreta seg noe. Disse får nemlig samme rabatt som trafikanter med avtale hos bompengeselskapet E6 Gardermoen-Moelv AS.

Full pris uten AutoPASS

Uten gyldig AutoPASS-avtale er det full pris som gjelder, og betalingen kan skje på en av følgende tre måter:

· Tilsendt faktura: Eieren av kjøretøyet får faktura i etterkant av en bompassering.

· Kontant betaling: Det finnes ingen boder eller myntautomater ved bomstasjonene, men det er mulig å betale kontant ved en av følgende servicestasjoner: Esso Gardermoen, Esso Råholt, Shell Nebbenes, Esso Myklegard og Esso Brumunddal.