23948sdkhjf

Nesten 100 biler i konvoien

Klokken 19.00 fredag kveld startet årets konvoi ved Sjursøya. Som vanlig var det Jon Sandem som med hjelp av Kjell Erik "Ulven" Kvikstad sto for regien. Og for en regi. Årets konvoi satte ny rekord med omkring 100 deltakende biler!!

- Det er ikke mer enn to-tre uker siden at vi satte igang planleggingen og loddet stemningen for årets konvoi, forteller Sandem. Påmelding har foregått via facebook og naturligvis Bergli Truckstop.

Ettersom vi ble så mange, ble politiet varslet og vi hadde følgebil både foran og bak, sier Sandem og forklarer at da han svingte inn i Ekebergtunnelen, begynte sistemann å kjøre fra Sjursøya. Da han som førstemann passerte Esso på Alnabru, var de siste midt i Vålerengatunnelen. Det forteller litt om hvor langt hele konvoien strakk seg over.

Dette med konvoien er faktisk det absolutte høydepunktet for flere av oss i redaksjonen. Det er liksom ikke ordentlig messe før den kommer. - Jeg håper nesten det kommer en regnskvett idet de passerer oss, fortalte kollega Frode Tellevik da vi gikk ut på en bro for å få oversikt og fortsatte: - Da ser nemlig ingen at jeg gråter.

Og det er faktisk slik. Det er umulig å ikke bli påvirket eller nærmest nyreligiøs når nær 100 lastebiler fra det ganske land på rekke og rad trekker i hornet og blinker med lysene. Det er en sakral opplevelse.

Første gang konvoien ble arrangert, sto vi alene på bruen og knipset bilder. Denne gangen var brua stapp full av ivrige lastebilfolk som ville oppleve det samme. I tillegg stanset andre folk opp og ble stående. De visste ikke helt hva som var greia, bare at noe spesielt var i ferd med å skje. Slikt er gøy.

Vi tenker på barnefamilien som stilte godt forberedt med hørselvern på barna.

Vi tenker på Bergli Truckstops Fredrik "Rubberduck". Han kastet seg i bilen i Trondheim like etter arbeidstid og rakk akkurat ikke frem i tide. Han mistet det hele med ti minutter.

Vi tenker på alle de som vi vet har kjempet for å få seg lass i nærheten slik at de kunne få være med på konvoien. Vi så biler fra Vestlandet, Fauske, Alta - ja, fra hele landet.

Vi tenker på den godeste Sandem som åpnet sin 17 år gamle whisky idet han trakk på brekket i sandtaket da de var fremme. Det er deg vel unt, Jon!

Vi vil takke dere alle. Det er dere som gjør at jobben vår er verdt å ha!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078