Nissan Diesel blir til UD Trucks

Kjært barn har mange navn. Ikke minst når selskapet er japansk og tilhører en svensk produsent.

Publisert Oppdatert

AB Volvos datterselskap Nissan Diesel Motor Co Ltd har fått et nytt navn; UD Trucks Corporation, et navn som opprinnelig ble benyttet på en dieselmotor Nissan Diesel tok fram 1955. Den gang stod UD for Uniflow Scavenging Diesel, mens det i dag står for Ultimate Dependability. Ikke noe småtteri, med andre ord. I løpet av dette året implementerer Japan nye utslippsregler for lastebiler, og i den forbindelse kommer UD Truck Corportation til å bli utstyrt med motorer fra Volvo-gruppen. UD Trucks Corporation er 100% eid av AB Volvo.

Samtidig som navneskiftet var et faktum, kom også meldingen om at UD Trucks Corporation skal selge Volvos lastebiler i Japan. De skal fokusere på storkunder, mens de lokale forhandlerne skal selge til de øvrige kundene.

Det er snakk om to Volvo-modeller, Volvo FH for langtransport, og Volvo FM for regionaltransport. Volvo har i dag ni forhandlere og 56 servicepunkt i Japan.

I forbindelse med at Nissan Diesel ble til UD Trucks Corporation har også datterselskapet Nissan Diesel South Africa byttet navn. Nå heter dette selskapet UD Trucks Southern Africa.

Det nye navnet, samt merkevarenavnet på bilene, skal rulles ut over hele forhandlernettet i Sør-Afrika i løpet av de neste månedene. Det sørafrikanske selskapet ble stiftet i 2002 og har mer enn femti forhandlere og serviceagenter over hele Sør-Afrika. I tillegg har de også en monteringsfabrikk i landet.

Eierstrukturen bak selskapet forblir uforandret med UD Trucks Corporation i Japan med 80%, og det japanske handelshuset Mitsu med 20%.