DSV i ny "førerkortsak":

Nok en makedoner med falskt førerkort

I går kunne vi fortelle om en makedonsk sjåfør som ble tatt med falskt førerkort. Nå har svensk politi tatt ytterligere en makedoner. Også han trakk for DSV.

En sjåfør fra Norrköpings Transport AB er anholdt, misstenkt for falskt førerkort og pass. Transportselskapet kjører for DSV. 
Illustrasjonsfoto: Lastbilsfoton.se

En sjåfør fra Norrköpings Transport AB er anholdt, misstenkt for falskt førerkort og pass. Transportselskapet kjører for DSV. Illustrasjonsfoto: Lastbilsfoton.se

Publisert Oppdatert
Svensk politi har avslørt nok en makedoner med falskt førerkort. Denne gangen var førerkortet bulgarsk. 
Illustrasjonsfoto

Svensk politi har avslørt nok en makedoner med falskt førerkort. Denne gangen var førerkortet bulgarsk. Illustrasjonsfoto

Nedjad Ljeskovica, direktør i Norrkjöpings Transport AB nekter for å kjenne til saken med den makedonske sjåføren. 
Illustrasjonsfoto: Lastbilsfoton.se

Nedjad Ljeskovica, direktør i Norrkjöpings Transport AB nekter for å kjenne til saken med den makedonske sjåføren. Illustrasjonsfoto: Lastbilsfoton.se

I går publiserte vi saken om en makedonsk sjåfør med falskt førerkort, som kjørte på oppdrag for DSV. Nå gjentar historien seg. Den 7. oktober stopper politiet i Sundsvall et vogntog som tilhører Norrköpings Transport AB, som kjører for DSV. Nå sitter sjåføren i varetekt , blant annet på grunn av et falskt førerkort.

Den 18. september ble et DSV-vogntog stoppet sør om Västerås, med gods til ICA. Sjåføren fra Makedonia manglet arbeidstillatelse og hadde vært i Sverige i minst fem måneder.

Han hadde kjøpt førerkortet på en kjøreskole i Makedonia.

Les saken HER

Ny sak

7.oktober dukker DSVs navn igjen opp i en lignende sak. Denne gangen er det snakk om et vogntog fra et svensk transportselskap som heter Norrköpings Transport AB og som kjører for DSV. I en kontroll blir det avdekket at sjåføren har falske papirer.

DSVs administrerende direktør Magnus Malmqvist ønsker ikke å utale seg om hvordan dette vil påvirke deres relasjon til ICA. Han henviser til at dette er en pågående sak. ICAs pressekontakt Sara Hjelm, vil heller ikke si noe om deres tillit til DSV etter den nye avsløringen. Stillheten er total i påvente av utredningen.

Politiet som stoppet vogntoget, mistenkte at sjåføren hadde både falskt førerkort og falskt pass. Sjåføren ble anholdt og brakt til politistasjonen i Sundsvall. Det viser sig at han er fra Makedonia, men hadde et falskt bulgarsk pass og førerkort.

Makedonia er ikke en del av EU og man må ha spesiell godkjenning for å ta jobb i et EU-land, men med et bulgarsk pass blir dette enklere.

Nekter kjennskap

Etter pågripelsen tok transportselskapet hånd om vogntoget. Norrköpings Transport AB benytter seg nesten utelukkende av utenlandske sjåfører og da våre svenske kollegaer i fagbladet Proffs tar kontakt med selskapets direktør Nedjad Ljeskovica, får de bekreftet at de kjører for DSV.

Da han får spørsmål om hvordan det har seg at en av hans sjåfører sitter anholdt for dokumentforfalskning blir tonen en annen.

- Det vet jeg ingenting om, svarer han skarpt.

- Men, det er jo en av dine sjåfører?

- Hvorfor ringer du meg og ikke til politiet om dette? Jeg vet ingenting om dette, jeg har ikke noe med dette å gjøre, lyder svaret.

-Det handler om en av dine sjåfører, så du vet vel hva som har skjedd?

- Nei, jeg vet ingenting. Han er en innlånt sjåfør, sier en merkbart irritert Nedjad Ljeskovica, før han slenger på røret.

Men via andre kilder får vi senere bekreftet at sjåføren er ansatt. Han har nemlig fremlagt en bekreftelse på ansettelse fra nettopp Norrköpings Transport AB.

Vi følger spent med hva som skjer videre i denne saken, og ikke minst hva DSV har tenkt å foreta seg for å sikre at slike tilfeller ikke dukker opp igjen.

Les hvor enkelt det er å kjøpe seg et falskt førerkort HER

DSV anmeldt for brudd på bestilleransvaret. Les saken HER

Politiet i Sundsvall har anholdt den makedonske sjåføren. Både førerkort og pass var falskt. 
Illustrasjonsfoto

Politiet i Sundsvall har anholdt den makedonske sjåføren. Både førerkort og pass var falskt. Illustrasjonsfoto