Nok en MAN-sjef går på dagen

Tidligere i uken kom meldingen om at nok en MAN-sjef tar sin hatt og går. Det er direktør for lastebilproduksjonen, Anton Weinmann, som velger å trekke seg av hensynet til selskapets velbefinnende.

Anton Weismann MAN direktør Nutzfahrzeuge 2005-2009

Anton Weismann MAN direktør Nutzfahrzeuge 2005-2009

Publisert Oppdatert

Det blåser storm på MAN-toppen for tiden. I forrige uke trakk som kjent konsernsjef Håkan Samuelsson seg overraskende fra stillingen med umiddelbar virkning.

Les også: MANs toppsjef fratrer med umiddelbar virkning.

Deretter presenterte tyske media at MAN og Scania vil bli slått sammen fra 2011. Foreløpig er dette en påstand som har kraftig rotfeste, men som de involverte parter ennå ikke ønsker å kommentere.

I formiddag ble tungt.no gjort kjent med at administrerende direktør for MAN Nutzfahrzeuge, Anton Weinmann, forlater førersetet med omgående virkning.

Anton Weinmann har arbeidet i MAN-systemet i 28 år, og under hans ledelse har MAN Nutzfahzeuge utviklet seg kraftig mot internasjonalisering og vekst.

Weinmann er dermed den tredje direktøren som melder sin plutselige og uventede avgang. To dager etter nyheten om Samuelsson sin avgang slo ned som en liten bombe, valgte nemlig også økonomidirektør Karlheinz Hornung å trekke seg. Også han med umiddelbar virkning og med løfte om at det hele er etter eget ønske og utelukkende for selskapets beste. Foreløpig er det ikke klart hvem som vil tre inn i hans rolle.

Ingen av de, etter sigende høyst frivillig fratredende direktører, ønsker å kommentere årsakene ytterligere, men økonomidirektøren har ytret at hans avgang ikke har noe med korrupsjonsanklagene å gjøre.

MAN har siden mai vært under etterforskning for bestikkelser med 16 millioner euro som skal ha blitt utbetalt fra 2001-2007 i mer enn 20 land for å øke salget av MANs lastebiler og busser.

Denne affæren kan, ifølge avisen Süddeutsche Zeitung verste scenario, koste MAN 300 millioner euro.

Vi tipper vi får enkelte svar om et par uker. Etter hva tungt.no har sporet opp, skal nemlig styret (de som er igjen) den 12. desember presentere konklusjonene etter sin interne granskning av korrupsjonsskandalen.

Det kan bli spennende lesning.

Bildet over er tatt under triveligere omstendigheter, nemlig i 2005 da Weinmann gikk inn i stillingen som administrerende direktør for lastebildivisjonen.