Nok en suksess for ”söta bror”

Hvert tredje år går lastebilmessa ”Lastbil” av stabelen på Elmia messeområde i Jönköping. Årets utgave var større enn noen sinne og publikumstilstrømningen på lørdagen, som er den siste dagen, tyder på publikumsrekord.

Publisert Oppdatert

Lastbil 2008 på messeområdet Elmia i Jönköping er over. Og så vidt vi kan forstå ble Lastbil 2008, eller årets Elmia-messe, en suksess. Flere utstillere enn noensinne og flere publikummere sier sitt. Totalt 43.000 var innom Elmia på utstillingsdagene fra 20. til og med 23. august.

Her snakker vi ikke bare om en ren bransjeutstilling. Nei her er det også veteranbilutstilling, konkurranser og viktige konferanser i regi av Sveriges Åkeriföretag (NLFs søsterorganisasjon i Sverige). Den store lastebilfesten er det derimot konkurransen Nordic Trophy som står for. Et stort antall flotte lastebiler var utstilt, alt fra veteranlastebiler via pent oppbygde hverdagsbiler til de mer ekstreme showbilene. Det mest utrolige er kanskje at mange av showbilene faktisk brukes i daglig drift - de bare ser ikke slik ut!

Vi har jo selv deltatt i oppbygging av to showbiler i samarbeid med Volvo, FH16 Custom Pro. I siste nummer av TransportMagasinet før ferien, kunne leserne få med seg vår signingsferd mot Nord-Norge med de to flotte Volvoene Jak Black og Thors Hammer. Meningen var at bilene skulle auksjoneres bort på Elmia, overskuddet skulle gå til en veldedig organisasjon. Dessverre hadde det ikke kommet inn nok aktuelle bud til å gjennomføre auksjonen, men Volvo regnet med at en del ville komme med bud på bilene i etterkant av Elmia. Uansett så tiltrakk de seg stor oppmerksomhet der de sto på Volvos "Drivers Corner" sammen med rekordbilen "The Wild Viking" som kjøres av Boije Ovebrink. Har du lyst til å oppleve "The Wild Viking" på nært hold? Da bør du turen til Volvo Truck Center i Oslo førstkommende fredag og lørdag. Der skal Boije kjøre en liten oppvisning i forbindelse med Volvo Truck Show. Av annet snacks kan du oppleve nye FM, FH og FH16 på nært hold.

Les mer fra Elmia 2008 i TransportMagasinet nummer 7.