Norges flotteste Scania-anlegg

Nylig åpnet Scania sitt nye anlegg på Digernes, en knapp halvtime øst for Ålesund. Sammen med 160 gjester var vi med på feiringen av det Scania sentralt velger å kalle et mønsteranlegg.

Scania verksted Ålesund Scania-anlegg

Scania verksted Ålesund Scania-anlegg

Publisert Oppdatert

Selv om Scania har valgt å legge anlegget i nabokommunen Skodje, er det fortsatt avdeling Ålesund som er navnet. Så mens administrerende direktør Erik Hansen og distriktssjef Per Harald Aarseth holdt, klippet ordfører Modolf Hareide snoren til tonene av en V8-motor og markerte at nå har Ålesund det flotteste lastebilverkstedet i landet.

Fra starten av planleggingen og til det sto ferdig har det gått to og et halvt år.

Aarseth sammenlignet i sin åpningstale flyttingen fra det gamle verkstedet i Ålesund som å hoppe fra en LBS 110 til en R620, hva tekniske detaljer angår.

Både han og verksmester Kjell Harald Ringdal har hatt mye reisevirksomhet de siste årene, for å hente impulser fra lignende verksteder rundt i landet, for å få på plass alle detaljer.

Scania sentralt har gitt dem ansvar og ildsjelene fra Sunnmøre har takket for tilliten ved å presentere et anlegg som man knapt finner maken til.

- Anlegget er det fineste, mest praktiske og med tekniske løsninger vi ikke har sett før, fremholdt Erik Hansen.

Fra Sverige har Mads Ljungdahl og Scania Real Estate, bistått med løsninger og holdt en styrende hånd over prosessen, slik at man fikk til et bygg i Scanias form og tanke.

Anlegget er plassert like ved avkjøringen til Skodje og Brattvåg, så det er bare å stikke innom hvis du er forbi. - Hos oss er gjestfriheten stor, smiler Aarseth.