Marché Rygge ble vinneren igjen.

Norges sunneste spisested!

DHL-guiden har besøkt nærmere 140 spisesteder over hele landet for å finne frem til stedene som tilbyr den sunneste og beste landeveismaten. Etter omfattende testing var det til slutt Marché Rygge Øst og Vest som stakk av med tittelen "Norges sunneste spisested".

DHL-guiden har kåret Norges beste spisested langs landeveien. For tredje år på rad vant Marché Rygge Øst/Vest!

DHL-guiden har kåret Norges beste spisested langs landeveien. For tredje år på rad vant Marché Rygge Øst/Vest!

Publisert Oppdatert

- Det er mye usunn mat langs norske veier, og forskning viser at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi er derfor stolte av å kunne presentere en guide som kan hjelpe både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere og bedre kosthold. Det er imponerende at Marché Rygge Øst/Vest for tredje år på rad har fått tittelen Norges sunneste spisested, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

Sunnhet og trening

Ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har sammen med sjåfører fra DHL Express reist landet rundt og smakt seg gjennom utallige menyer. Fokuset til studentene og sjåførene har vært smak, kvalitet og sunnhet. I årets utgave har også Jeanette Roede fra Grete Roede AS og Kari Jaquesson bidratt med nyttige kostholds- og treningstips.

- Skal man ut å kjøre langt, er det viktig med regelmessig påfyll av god, variert og næringsrik mat. Det gjør deg mer opplagt, skjerpet og konsentrert. Jeg er helt sikker på at DHL-guiden kan hjelpe folk på farten til å spise sunnere. Det er veldig praktisk å ha en guide du kan slå opp i når du skal planlegge en biltur, sier Jeanette Roede, kommunikasjonsdirektør i Grete Roede AS.

Totalt er nærmere 140 spisesteder over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Svinesund til Bodø, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte områder i Nord-Norge. Nytt av året er strekningen Oslo til Ålesund og Molde.

- Dette er fjerde år på rad vi utgir guiden, og tilbakemeldingene fra publikum og spisestedene er veldig positive. Det er også gledelig å se at flere spisesteder er blitt flinkere til å lage sunn og næringsrik mat, selv om det fortsatt finnes en god del steder som nesten bare tilbyr pølser og pommes frites. Vi håper derfor at DHL-guiden kan være til inspirasjon for de som ikke nådde helt opp i år, slik at de fremover satser mer på sunne alternativer, avslutter Ulverud.