Norgesvenn med het bil

Anders Ruths fra Finland kjører nok en av Nordens mest gjennomførte kjølesemier. Settet hans heter AR Fire Freight og alt sammen er lakkert med airbrush.

Scania Aners Ruths Fire Freight airbrush kjølesemi

Scania Aners Ruths Fire Freight airbrush kjølesemi

Publisert Oppdatert

Vogntog fra 2006 med over 548 000 nordiske kilometer på telleren ser ikke ofte slik ut.

Tungt møtte den fargerike finnen fra Närpes i Finnland da vi besøkte Jæren storbilmesse i år, det var et hyggelig og morsomt møte. Anders kjører til daglig kjølevarer mellom Stavanger, Sverige og Finland. Han er også ofte å se nordover med lass, særlig på vinteren. På Jærenmessa vant han førsteplassen i skapbilklassen, noe som ikke er dårlig med et sett fra 2006. Tandemtrekkeren har rullet godt over 548 000 kilometer sammen med Narko semien og Anders vasker settet hver uke og steller ellers godt med det. Han samler fortsatt en del pokaler der han dukker opp, blant annet har han tatt hjem prisen for beste påbygg i den pristisjetunge Nordic Trophy.

Gjennomført

Både bil og henger er skikkelig gjennomført med et gjennomgående tema, nemlig ild. Ser man bilen forfra går det flammer ut av grillen og ut på sidene av Scaniaemblemet. Trekkeren er en R 580, men hvor er så V8 merket? Det vanlige merket finnes ikke på bilen, men om man ser på bildet av fronten dukker det nok opp. På siden av bilen står ørnen som også har antent. Flammene omslutter også hele siden på semien hvor ørnefjær og hans firmalogo AR Freight, står i full fyr. Isbjørnen som trekker en slede med last, illustrerer også at han kjører mye nordorver. Bak på semien ser man et ørnehode omgitt av flammer med skriften firebird under. Rundt kunstverket har produsenten fått en hilsen, nemlig Närko Thermo Transit med airbrush.

Påbygget under semien er gjort i tre millimeters aluminium og selve jobben med dette skal ha tatt 300 timer i følge Ruths.

Uten tvil en gjennomført og het bil og når Anders i tillegg starter opp, snur enda flere hoder seg. Lyden bærer nemlig preg av litt ekstra trøkk.