Norsk storordre til danskene

Borregaard har kikket sørover når de nå har bestilt seks nye slamcontainere. Avtalen gikk nemlig til Micodan i Danmark. - Det er snakk om en millionavtale, så det er en stor avtale for vår bedrift, forteller teknisk sjef Michael Hansen. Det er han som har forhandlet med sarpingene.

Containerne har både innebygget varmeaggregat og svært god isolering. Dette er et bilde fra en annen leveranse fra Micodan.

Containerne har både innebygget varmeaggregat og svært god isolering. Dette er et bilde fra en annen leveranse fra Micodan.

Publisert Oppdatert

Borregaard har faktisk et av verdens største prosessanlegg for kunstig cellulose, og slammet som utskille må håndteres på en god måte. Det er i den forbindelse at Støvring-bedriften kom inn i bildet.

- Disse containerne har både innebygget varmeaggregat og svært god isolering. De klarer derfor ekstrem kulde, noe som trolig er hovedårsaken til interessen fra Borregaard, hevder Hansen.

Nå er Micodan slett ingen novise i norsk sammenheng. Bedriften har levert en rekke containere til Norge opp gjennom årene siden starten i 1965 og har siden 1999 hatt eget kontor på Skui her i landet.

Også administrerende direktør Torben Lund smiler bredt for tiden. - I forhold til samme periode i fjor, har vi nå dobbelt som mange ordre, sier han og synes det ser riktig så positivt ut fremover for bedriften som nå teller 45 ansatte.