Ny Actros lanseres i juni!

21. juni er datoen når nye Actros lanseres.

Publisert Oppdatert

Det har gått mange spekulasjoner om når den nye Mercedes-Benz Actros ville se dagens lys. Her på tungt.no har vi jo vist fram flere spionbilder av den nye lastebilen, dog kun i maskerte utgaver.

Les også: Ny Actros i salg fra høsten

Så lanserte Mercedes-Benz verdens første Euro 6-motor , men på spørsmål fra oss i pressen hadde de på lanseringstidspunktet ikke noen lastebil å plassere motoren i. Dagens Actros skulle den i hvert fall ikke inn i, og ingen hadde ennå sagt noe om når den nye Actros ville bli lansert. Så kom det en mail fra Stuttgart der vi ble fortalt at "jo da, nye Actros ville bli lansert i år, og vi ville snart motta en invitasjon til denne lanseringen".

Les også: Lanseres i år!

Og nå kom invitasjonen. Den 21. og 22. juni er undertegnede invitert til Belgia, nærmere bestemt Brussel, for å overvære avdukningen av neste generasjon Mercedes-Benz Actros.

Først ut er langtransportversjonen, og i følge invitasjonen skal fokuset på arrangementet blant annet være langtransport i framtiden, energieffektivitet og miljø.

Vi gleder oss til å se på den nye bilen og lover å presentere bilder av den umaskerte versjonen her på tungt.no, så fort som mulig.

Når det gjelder prøvekjøring er det ikke lagt opp til det i første omgang, men i følge kilder blir det et eget kjørearrangement senere. Skikkelig fornøyde blir vi dog kun etter å få prøvekjørt nye Actros i vår egen testløype her hjemme. Når det skjer er derimot mer usikkert.

Les også: Mercedes-karavanen 2011?