Erik Engelien

Ny administrerende direktør i Volvo Norge AS

Erik Engelien, 48 år, fra Aurdal i Valdres, er ansatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge AS. Den posisjonen Engelien nå forlater, salgsdirektør for Volvo lastebiler i Norge, vil etter hvert fylles av en ny person.

I Norge blir administrerende direktør Erik Engelien ansvarlig for den felles virksomheten, Volvo Group Trucks.

I Norge blir administrerende direktør Erik Engelien ansvarlig for den felles virksomheten, Volvo Group Trucks.

Publisert Oppdatert

Rollen innebærer at han blir totalansvarlig for Volvo-virksomhetene i Norge samt at han blir leder av Volvos egen forhandler, Volvo Truck Center, som har 7 anlegg i Østlandsområdet. Engelien har til nå vært salgsdirektør i samme organisasjon, i tillegg til ansvar for oppfølging av de privateide Volvo lastebil-forhandlerne i Norge samt funksjonen Direct Sales.

Lang fartstid

Erik Engelien har lang fartstid bak seg i tungbilbransjen, først fra Scania-organisasjonen siden 1988 der han blant annet var distriktssjef. Han begynte i Volvo-virksomheten i 1994 og har deretter hatt en lang rekke posisjoner. Han har vært regionssjef, salgsdirektør og markedsdirektør. Engelien har teknisk utdannelse fra Forsvaret som bakgrunn, som etterpå er komplettert med en solid merkantil utdannelse han har tatt parallelt med yrkeskarrieren. Han har både økonomisk og markedsføringsutdannelse.

Engelien er fra Aurdal i Valdres, der han også bor sammen med samboer og barn. I fritiden prioriterer han fjellet, og aktiviteter knyttet til det sammen med familie.

Engelien har de siste månedene fungert i stillingen som leder av Volvo i Norge og tiltrer derfor nå stillingen umiddelbart.