Ny administrerende i Storbritannia

Arne Knaben er ansatt som Volvo Trucks administrerende direktør i Volvo Group Storbritannia. Han etterfølger Ulf Magnusson som flytter til Gøteborg for å bli Senior Vice President Volvo Buses, Business Region Europa.

Nordmannen Arne Knaben blir ny administrerende direktør for Volvo Group i Storbritannia. Han kommer fra jobben som president i Volvo Group Australia.
Nordmannen Arne Knaben blir ny administrerende direktør for Volvo Group i Storbritannia. Han kommer fra jobben som president i Volvo Group Australia.
Publisert Oppdatert

Arne Knaben innehar nå stillingen som president i Volvo Group Australia. Han tiltrer sin nye stilling i Storbritannia den 1. oktober. Han vil være plassert i Volvo Group Storbritannias hovedkvarter i Warwick.

Bakgrunn

Arne ble født i 1958 i Norge. Han ble uteksaminert fra Agder Ingeniør og Distriktshøgskole (AID) i Grimstad med en grad i Mechanical Engineering and Economics. Han tok senere post-graduate studier i industriell markedsføring ved Universitetet i Linköping.

I Volvo siden 1992

Han begynte sin Volvo karriere i 1992 og har hatt ulike stillinger innen salg, ettermarked og ledelse i Norge, Sverige, India, Danmark og Australia. Blant annet var han en preiode presseansvarlig i Norge.

I løpet av de siste fire årene har Arne vært ansvarlig for Volvo Group Australia, med Volvo, Mack, UD og Renault lastebil som merkevarer.

Før sin Volvo karriere jobbet Arne i flere år som mekaniker og som lastebilsjåfør.

På fritiden nyter Arne friluftslivet, og de gangene han er i Norge tilbringer han så mye tid som mulig på en liten gård han eier her hjemme.