Ny Dynafleet-app holder oversikten

Dynafleet-appen gjør det mulig for bedrifter å administrere hele lastebilflåten sin og fordele oppdrag eksternt, fra hvor som helst via smarttelefoner eller lesebrett. De kan også få tilgang til en rekke parametere i sanntid, inkludert nøyaktig plassering, drivstofforbruk, sjåførtider, CO2-utslipp og Volvo Trucks' forhandlere.

Foto: Volvo Truck Corporation. All rights reserved.

Publisert Oppdatert
- Poengsum for drivstoff-effektivitet er unikt for Dynafleet-appen og gjør det enda enklere å overvåke og redusere drivstofforbruket, forteller Jarkko Aine.

- Poengsum for drivstoff-effektivitet er unikt for Dynafleet-appen og gjør det enda enklere å overvåke og redusere drivstofforbruket, forteller Jarkko Aine. Foto: Volvo Truck Corporation. All rights reserved.

"Med den nye Dynafleet-appen forbedrer vi tilgangen og navigeringen fra mobile enheter," sier Jarkko Aine, kommunikasjons- og kompetansesjef hos Volvo Trucks. "Grensesnittet er tydelig og enkel, og det gir brukere tilgang til viktig flåteinformasjon, når som helst og hvor som helst, og med bare et klikk."

Nye egenskaper inkluderer Fuel Efficiency Score, forteller Volvo i en pressemelding.

I kombinasjon med sjåføropplæring blir informasjon samlet gjennom Dynafleet. Med den nye appen kommer også poengsum for drivstoff-effektivitet som potensielt kan føre til gode besparelser.

Ved å spore drivstofforbruk for alle kjøretøy og sjåfører i en hvilken som helst billasteflåte, beregner Dynafleet-appen poengsum for drivstoff-effektiviteten på fire nøkkelområder: utrulling og bremsing, motor- og utstyrsbruk, hastighetstilpasning og tomgang. Hver poengsum kan deretter deles inn i bestemte parametere for mer detaljert informasjon.

"Poengsum for drivstoff-effektivitet er unikt for Dynafleet-appen og gjør det enda enklere å overvåke og redusere drivstofforbruket," legger Jarkko Aine til.

"Brukerne vil kunne få tilgang til total poengsum for enten hele flåten eller en enkelt lastebil og sjåfør, samt data fra bestemte tidsperioder. Poengene kan også deles inn i bestemte parametere slik at bedrifter kan finne det eksakte området som må forbedres, skreddersys og læres opp i henhold til dette. Senere i år vil vi også legge til denne funksjonen i Dynafleet Online."

Den nye Dynafleet-appen er tilgjengelig allerede nå for iPhone- og iPad og kan lastes ned gratis fra Apples App Store. Imidlertid kreves et abonnement på Dynafleet for at den skal fungere.

"Våre kunder er i økende grad brukere av smarttelefoner og lesebrett, og vi har fått flere og flere forespørsler for en applikasjon som dette," mener Jan-Erik Pedersen, Dynafleet Product Manager i Volvo Norge AS. "Denne applikasjonen er akkurat hva de har ventet på, og jeg forventer at det kommer til å bli svært populært."

Foto: Volvo Truck Corporation. All rights reserved.