Ny funksjon i Dynafleet

Volvo Trucks webbaserte system for transportinformasjon, Dynafleet, utvides nå ytterligere. Den nye funksjonen forenkler hverdagen for både sjåfører og transportselskap. Funksjonen heter Skriverdata Nedlasting og sørger for at all informasjon fra den digitale fartskriveren overføres automatisk via Internett til tranportselskapet.

Dynafleet

Dynafleet

Publisert Oppdatert

- Med Skriverdata Nedlasting har transportselskapet alltid tilgang til oppdatert informasjon om førertider og hvordan lastebilden er blitt kjørt, sier Pascal Claes som er produktansvarlig for Dynafleet hos Volvo Trucks. - All informasjon hentes kontinuerlig og lagres i en forhåndsbestemt periode på transportselskapets område på Dynafleets server. Det reduserer behovet for administrasjon og gjør det enklere å oppfylle lovpålagte krav. Dette sørger for at uvedkommende ikke får tak i informasjonen.

Automatisk og sikker håndtering

Overføringen av data skjer helt uten manuell håndtering. Alt sjåføren behøver å gjøre er å sette sitt vanlige sjåførkort i den digitale fartskriveren. Transportselskapet bestemmer selv hvor ofte data skal overføres fra lastebilen til kontoret. For at selskapet skal få tak i informasjonen trenger det bare en kortleser og et kort med adgangskode. Skriverdata Nedlasting er en tilleggsmodul til Dynafleet, og abonnentene som bestiller denne funksjonaliteten vil bli belastet med en liten tilleggskostnad. Alle dataoverføringskostnader er inkludert i abonnementet. Dette skiller Skriverdata Nedlasting fra mange andre systemer på markedet.

- Skriverdata Nedlasting gir enda en grunn til å velge Dynafleet, fordi kunden får et integrert system med bedre kontroll. Det gjør det enklere å drive kostnadseffektivt, sier Pascal Claes.

Skriverdata Nedlasting er kompatibelt med siste generasjon digitale fartskrivere, som støtter fjernnedlasting av data. For eldre digitale fartskrivere tilbyr Volvo Truck Førerdata Nedlasting. Her foregår overføring av data også trådløst, men denne funksjonaliteten krever at føreren flytter sjåførkortet fra fartskriveren til lastebilens Dynafleetenhet.

Fakta om Dynafleet

Dynafleet er Volvos system for transportinformasjon. Det er også et verktøy som gjør planlegging og gjennomføring av transportoppdrag mer effektivt. Dynafleet finnes i tre ulike varianter: Perform, Perform & Locate samt Operate. Skriverdata Nedlastning fines i alle de tre variantene. Informasjonsoverføringen skjer alltid automatisk, men kunder som bruker Operate kan i tillegg initiere Skriverdata Nedlastning manuelt ved behov.

Volvo lanserte i 1994, som første lastebilprodusent i Europa, et egenutviklet system for transportinformasjon. Siden da er det solgt over 40.000 enheter.