Ny giv i Voith Turbo Norge

Som ledd i konsern- strategien har Voith Turbo GmbH & Co KG overtatt PA Ellingsen AS.

Voith Turbo Norge AS Ronny Mosny produktleder

Voith Turbo Norge AS Ronny Mosny produktleder Foto: PER H. FORSBERG

Publisert Oppdatert

Siden 1915 har firmaet PA. Ellingsen hatt nære kontakter til det som etter hvert skulle bli et stort internasjonalt foretak, med operasjoner i en rekke bransjer.

- Vi har gjennom mange år vært representanter for Voith på retarder og automatiske girkasser, så vi burde være kjente i markedet, fremholder dagens leder Peik Ellingsen.

Overtagelsen har skjedd ved at det tyske konsernet har kjøpt opp det tradisjonsrike firmaet på Furuset.

Voith Turbo AS skal drive som tidligere, med høy kompetanse og service av ettermarkedet for rangen av retarder og de velkjente DIWA- kassene, spesielt utviklet for buss.

For å forsterke salgsapparatet har de fra mai måned ansatt Dagfinn Heitmann som salgssjef.

- Voith er en typisk komponentleverandør som det norske markedet vil se mer og mer til.

- Med den ekspertisen, erfaringen og høye servicenivået Voith Turbo har, kombinert med DIWA Excellence , er Voith Turbo sikker på at de også i fremtiden vil være de beste på god service, sier Ellingsen og Heitmann.

- Men er dere egentlig ikke konkurrenter til merkeverkstedene?

- Jo, på en måte, men vi samarbeioder selvsagt med disse, både innenfor garantiperioden og ellers. De merkeverkstedene er ofte våre aller beste kunder, fordi vi her sitter på ekspertisen og kunnskapen.

På bildet ser vi de to meget erfarne medarbeiderne i Voith Turbo Norge AS, Kjell Kvebekk og Peik Ellingsen. Førstnevnte har servet Voith- prpodukter siden begynnelsen på syttitalet.