"Ny" Hiace

Nesten (?) ubetydelige karosseriforandringer og en langt bedre støykomfort er det viktigste med Toyota Hiace 2009, skal vi dømme etter de første meldingene.

Publisert Oppdatert

"Uten Hiace stanser Norge" anslår importøren i pressmeldingen om 2009- utgaven. Faktum er at den hører med til Norges desidert mest solgte varebiler, til "alle" tider.

Hiace er den mest kjøpte varebilen i Norge. Nå kommer den med mindre karosseriendringer og betydelig lavere støynivå. Og det trengtes. Et av våre absolutte ankepunkter på denne arbeidshesten er komfort, også støy.

Hiace-modellene har gjennomgått en rekke endringer, som skal bidra til bedre komfort og mindre støy. Innvendig støy er redusert med hele 9 dB i den nye utgaven, som kommer i salg i disse dager. Dette er oppnådd med et støydempingsdeksel under bilen, bedre isolasjonsmaterialer, støydempet motorpanser og matter i kupe og varerom. Klimaanlegg er nå standard i alle utgavene.

Sort og krom

Hiace har fått ny grill og baklysomramming, og den kommer i ny sort utvendig farge. Innvendig er det nye brytere for sentrallåsen, og speedometer og turteller har fått kromdekor rundt kanten. Det er nå to lys i varerommet.

Men Hiace kommer også i en helt ny utgave: Hiace GL 8-seter personbil med 4WD.Denne har samme utstyrsnivå som dagens bakhjulsdrevne GL-utgave. Den vil bli et meget aktuelt alternativ for bedrifter og private som har behov for mange sitteplasser.

Hiace har beholdt 2.5-liters D-4D dieselmotorene, som leverer enten 95 DIN hk (70kW) eller 117 DIN hk (86kW). Disse motorene oppfyller Euro IV utslippskravene.

Hiace beholder også sine brukervennlige og familiære fordeler, som har bidratt til å gjøre bilen verdensberømt for sin kvalitet, pålitelighet og driftssikkerhet. Disse egenskapene har sikret Hiace en viktig rolle i den daglige driften av mange tusen bedrifter.

Det ruller rundt 400 000 Hiace på europeiske veier, og i Norge har Hiace vært den mest populære varebilen i mange år.

Hiace- salget har holdet seg imponerende stabilt i lang tid, og brukte Hiace er godt etterspurt. Nylig ble Hiace nummer 100 000 i Norge levert til sin eier.