Ny infrastruktur til toppmøte

Det er ikke bare riktig mat og drikke som må være på plass når forskjellige lands toppledere møtes. I forkant av APECs toppmøte om to år skal nye veier, ny bro og nye bygninger bygges.

Publisert Oppdatert

I 2012 skal APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) holde toppmøte på øya Russkij, i nærheten av Vladivostok i Russland.

Arrangementet innebærer blant annet at et stort antall bygg- og anleggsprosjekter er under bygging i området. De enorme bygge- og anleggsplassene omfatter bygging av hotell og konferansesentere, ombygging av flyplassen, bygging og ombygging av motorveier, et opera- og balletthus, forskjellige konstruksjoner langs kystlinjen, inklusive havner og infrastruktur.

På et av områdene skal det bygges et nytt universitet (Far Eastern Federal University). Dette alene, vil når det står ferdig, bestå av flere forskjellige bygninger fordelt på et 200.000 kvadratmeter stort område. Her vil etter hvert 5000 mennesker studere og jobbe, men først skal universitet benyttes under APECs toppmøte.

I tillegg skal det bygges ny bro over sundet Østre Bosporos. Sundet er ni kilometer langt og bare 800 meter på det smaleste. Broen vil bli verdens største hengebro. Arbeidene er i full gang og den er planlagt å stå ferdig mot slutten av 2011.

Mye Cat

Hovedentreprenøren for prosjektene i forkant av toppmøtet er Crocus ZAO. Selskapet er et av de ledende utviklingsselskapene i Russland. Totalt har de solgt forskjellige "objekter" på til sammen over en million kvadratmeter. De eier en multifunksjonell by rett utenfor Moskva, som kalles Crocus City. Her har selskapet blant annet et eget internasjonalt messeområde, Crocus Expo, de har en egen undergrunnstasjon, Myakinino, eget konserthus, Crocus City Hall, eget underholdningskompleks, et nettverk av hypermarkeder som går under navnet Your House og en rekke restauranter.

I forbindelse med arbeidene i forkant av APEC-toppmøtet fikk selskapet i fjor levert 12 ny Cat-maskiner og de leide 10 maskiner. I februar i år kjøpte de ytterligere 17 maskiner av den lokale Cat-forhandleren. Crocus ZAO ble i begynnelsen av 2009 utropt til hovedentreprenør i forbindelse med sluttføringene av entrepriser til en verdi av 2,5 milliarder US dollar.