Ny Magnum?

I Nord-Sverige har de også kolonnekjøring – kolonnekjøring med kamuflerte lastebiler som ingen skal se.

Foto: Foto: Odd-Harald Olsen

Publisert Oppdatert
Om vi blåser opp bildet og letter det i Photoshop, ser vi flere detaljer i grillen. Vi tror det runde "Mercedes-merket" i midten er satt der for å forvirre.

Om vi blåser opp bildet og letter det i Photoshop, ser vi flere detaljer i grillen. Vi tror det runde "Mercedes-merket" i midten er satt der for å forvirre. Foto: Foto: Odd-Harald Olsen

I fjor vinter var det nye Mercedes-Benz Actros som duret fram og tilbake på de nordsvenske vinterveiene. Så var det Volvo sin tur, men de nøyde seg ikke med å kjøre rundt i Nord-Sverige. De dukket etter hvert opp overalt, til og med parkert langs E134 i Telemark, på truckstops i Padborg, ja på så mange steder at vi i redaksjonen lurte på å etterlyse bilder av den nye Volvoen på en vei vi ikke hadde sett den før.

Hva er dette?

Men hva så med disse bildene vi her bringer? Vi vet ikke mye om dem, annet enn at de er fotografert av Odd-Harald Olsen og at fotoøvelsen fant sted på E45 i Nord-Sverige for noen dager siden. Bildene har selvsagt ført til midlertidig driftsstans her i redaksjonen. For er det noe som får oss til å vippe av pinnen så er det gåter som dette. Vi har blåst bildene opp og ned, vi har gått inn og gjort dem lysere, skarpere, ja alt mellom himmel og jord, uten at vi er helt sikre på hva dette er.

Hva tror du det er? Stem her.

Begynner å dra på årene

Ved første øyekast trodde vi det var Mercedes-Benz som var utpå igjen, men de lanserte jo sin nye Actros med brask og bram i sommer. Dermed lot vi den tanken fare ut av sideruta. Så begynte vi å se litt på de forskjellige lastebilprodusentene og hvilke førerhus som har vært med lengst. Renault Magnum, DAF XF, Iveco Stralis og Scania begynner alle å dra på årene.

Franske skilt?

Når vi så tar med i betraktningen at bilene på bildene ser ut til å være registrert i Frankrike, tør vi tippe at dette er den nye langtransportbilen til Renault. Om den kommer til å hete Magnum er vi ikke sikre på, det kan hende de velger helt noe annet.

Tips vi sitter på er i hvert fall at det nye førerhuset som vi hittil bare har sett i Volvo-versjon, også skal benyttes av Renault. Og med tanke på at Magnum-hytta har sine aner tilbake til 1991, er det vel på tide med noe nytt? De to bilene på bildene har to forskjellige høyder på førerhuset, kanskje det laveste førerhuset blir den nye Renault Premium?

Har du sette noe?

Og hvis dette virkelig er nye Magnum så er det vi her ser antagelig omtrent slik den nye Volvo FH-hytta blir seende ut også. Men om Renault får tilgang til uavhengig forstilling og DSG-kasse, slik vi tror Volvo FH vil få, er nok et ubesvart spørsmål.

I og med at disse bildene ble tatt for noen dager siden i Nord-Sverige, er det vel ikke utenkelig at flere har lagt merke til dem? Har du flere opplysninger eller bilder av "spionbilen"? Ta kontakt med oss her.

Foto: Foto: Odd-Harald Olsen