Ny Mercedes Vito

Med et nytt design og flere tekniske nyheter er den nye generasjon Mercedes-Benz Vito klar til å møte markedet og vil introduseres for publikum på nyttekjøretøyutstillingen IAA i september.

mercedes vivano personbil

mercedes vivano personbil

Publisert Oppdatert

Den nye generasjon Mercedes-Benz Vito er oppgradert på flere punkter og skal heve standarden i forhold til dagens modell. Utvendig skiller den seg fra dagens modell ved et nytt design i fronten, på lykter og støtfanger. Innvendig har Vito fått nye elementer i dashbordet, men det er primært i teknikken at de største nyhetene finnes.

Nytt motorprogram

De 4 - og 6 sylindrede motorene i nye Vito er hentet fra Mercedes-Benz personbilprogram og er tilpasset bruksområdene for Vito. I effekt strekker de seg fra 70kW (95hk) til 190kW (258hk). Sammen med de nye 6 trinns manuelle girkassene bidrar dette til et redusert forbruk og et vesentlig lavere støynivå

Understellet er også blitt oppgradert og i større grad tilpasset bruken av bilen. Varebilene har en noe stivere fjæring, mens variantene hvor persontransport står i fokus er mykere slik at komforten øker (vivano).

BlueEFFICIENCY

Tredje generasjon Vito kan i tillegg leveres med BlueEFFICIENCY teknologien. Dette innebærer en ytterligere optimalisering innenfor miljø og økonomi, med blant annet et start/stopp system og dekk med redusert rullemotstand. I følge Mercedes senker BlueEFFICIENCY forbruket med opptil 15 %, noe som igjen bidrar til redusert CO2 utslipp og en bedre drivstofføkonomi.