Ny RoRo-linje mellom Fredericia og Moss

Fra mandag 5. januar 2009 vil det bli mulig å frakte gods mellom Danmark og Norge med en ny RoRo- forbindelse. Det er det irske rederiet Seatruck Ferries som ikke lenger seiler sin egen sjø i irskehavet, men som derimot ser nye horisonter.

Publisert Oppdatert

Rederiet har inngått en avtale med Fredericia shipping og tilbyr tre ukentlige avganger begge veier for tilsammen 50 trailere. På norskesiden er det Moss Container Terminal som er speditør og agent for linjen.

Også lastebiler med sjåfører, kjølegods, bred/lang last, samt containere kan bli med skipet "Moondance". Direktør Alistair Eagles fra Seatruck er entusiastisk med hensyn til den nye ruten, og påpeker at dette er en ren RoRo-rute, slik at ingen sjåfører vil bli nedprioritert under turistsesongen. - Vi har bestrebet oss i å møte det økende kravet fra kundene om å få en direkte RoRo-rute for gods mellom Oslofjorden og den sentrale industrisonen i Danmark. Ruten tilbyr en direkte forbindelse på bane til sentrale deler av Europa via jernbaneterminalen i Taulov/Fredericia i tillegg til direkte videretransport med DFDS Baltic Service via Fredericia Havn, sier han.

Ruten er lagt opp slik at skipet går fra Fredericia mandag klokken 17.30, ankommer Moss tirsdag klokken 13. Turen går fra Moss tirsdag klokken 17.30 og ankommer Fredericia onsdag klokken 13.00. Går fra Fredericia onsdag klokken 17.30 og ankommer Moss klokken 13 torsdag. Klokken 17.30 torsdag går ferden tilbake til Fredericia, hvor skipet anløper klokken 13.00 fredag. Skipet blir så liggende i Fredericia til lørdag klokken 10.00, legger til kai i Moss klokken 06.00 søndag - og blir der i fire timer før ferden igjen går til Danmark.