Ny Scania "smygvist" i Frankfurt!

I dag er tungbiljournalistene fra store deler av Europa på pressevisning i Sverige. Men vi får ikke publisere nyhetene før torsdag, heter det fra Scaniahold. Sperrefrister må vi respektere, men midt i det hele vet vi at Scaniasjef Leif Östling besøkte personbilmessen i Frankfurt i går kveld - med splitter ny versjon av Scania R-serie! Scania bryter dermed sin egen sperrefrist med god margin!

Scania logo King of the road

Scania logo King of the road

Publisert Oppdatert

Lenge har vi gledet oss til den nye Scaniaen. Ryktene har vært mange rundt både utseende og motoralternativ. Mest spente var vi kanskje på om vi kunne selge venstrebenet vårt og at clutch-pedalen var borte.

Mandag kveld samlet VW en rekke biljournalister i Jahrhunderthalle utenfor Frankfurt for å vise frem bilene. Mye av innholdet dreide seg naturlig nok om el-bilen e-up, som vi viste bilder av sent i går kveld.

Men også Östling kom til orde og benyttet anledningen til å prate om nye R-serien. Scania er som kjent eid av VW.

Bilen sto riktignok ikke inne blant de øvrige personbilene, men tungt.no har hørt fra flere folk som har sett den like utenfor. Ikke veldig godt kamuflert, altså. Enkelte bilblader har da også nevnt den nye bilen, om enn i bisetninger.

I skrivende stund går telefonen varm her i redaksjonen. Tormod Magelssen, redaktør i TransportMagasinet og tungt.no sin utsendte, er på visningen i Sverige og får hvert øyeblikk Scanialedelsen i tale for å få en god forklaring på det hele. Vi ønsker å publisere bildene ettersom bilen allerede er vist frem. Litt oppstyr må vi da kunne få lage når Scania bryter sin egen sperrefrist!

Vi andre ringer personbiljournalistene som er i Frankfurt for å skaffe bilder av den viste bilen.

Vi kommer tilbake så fort noe mer skjer, og gleder oss til å vise bildene samt all herlig informasjon om den nye bilen!