Ny Transit Custom

Nye Ford Transit Custom får lansering på nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham. Det forteller Ford i en pressemelding om den nye generasjon 1-tonns varebil. Innen 2014 skal hele programmet være fornyet.

Publisert Oppdatert

- Lanseringen av denne nye serien markerer starten på en omfattende endring av Fords globale nyttekjøretøyserie. Med flere nye modeller som står klar for lansering i de kommende månedene vil 2012 bli et spennende år for vår nyttekjøretøyvirksomhet, forteller de.

Med en full serie av varebiler og kombimodeller vil nye Transit Custom komme i salg i Europa og andre globale markeder senere i 2012.

Nytt utseende

Nye Transit Custom er gjenkjennelig på det nye eksteriøret med den samme dynamiske karakteren som Fords personbiler skapt med formspråket Kinetic Design.

Fra salgsstart vil Transit Custom kunne leveres med kort akselavstand (SWB - total lengde 4,97 meter) og lang akselavstand (LWB - total lengde 5,34 meter) slik at kundene kan velge den størrelsen på lasterommet som best dekker deres virksomhets behov.

Klasseledende lastekapasitet

I tillegg til å tilby lastevolum som overgår dens nærmeste konkurrent (6,0 m3 SAE), har varerommet på Transit Custom blitt optimalisert for å tilby mer plass og mer bekvemmelighet enn dens konkurrenter. Nøkkelegenskaper og innovasjoner inkluderer:

  • Optimalisert skillevegg- og vareromutforming gjør det mulig for modellen med kort akselavstand å frakte tre Euro-paller lastet opp til minst en meters høyde
  • Lasteluke i skilleveggen åpner opp for å laste gjenstander med en lengde på opptil tre meter, som rør og stiger som kan fraktes trygt inne i bilen.
  • Bredden mellom hjulkassene muliggjør frakt av plater på 244 x 122 cm liggende flatt på gulvet, eller stående langs veggen dersom det er mer hensiktsmessig.

For å gi kundene nyttelastalternativer fra 600 til 1400 kg er Transit Custom tilgjengelig med flere totalvekter.

2,2-liters dieselmotor

Lave brukskostnader starter med god drivstofføkonomi fra den forbedrede utgaven av Fords 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotor. Tilgjengelig i HK-klassene 100, 125 og 155 gir motoren et kombinert drivstofforbruk på 0,66l / mil og 174 g/km CO2-utslipp, en reduksjon på 8 % i forhold til utgående Transit-utgaver.

Ford vil presentere større Transit-modeller med høyere nyttelast senere i 2012. Produksjonen av nye Transit Custom vil starte mot midten av 2012 ved Fords fabrikk i Kocaeli i Tyrkia, og den kommer i salg senere i år.