Ny unik link-trailer fra Pacton

Pacton Scandinavia A/S i Stilling har nylig lansert en ny Pacton linktrailer til forskellige transportbehov.

pacton link trailer

pacton link trailer

Publisert Oppdatert

Linken er utviklet i nært samarbeid med utvalgte kunder som ut i fra deres bruk med linktrailere har delt sine erfaringer og ønsker. Dette samarbeidet har nå ført til det nye produktet fra Pacton.

Premiere-linken er konstruert som en avansert transport tilhenger med gardin struktur. Selve linktraileren er bygget ut fra det vanlige konseptet med en chassisramme og en justerbar akselseksjon bak. Denne er utstyrt med en king pin til den bakerste traileren. Det er en del forbedringer som Pacton regner med vil gi god respons av fremtidige brukere. De omfatter en ny luftstyrt king pin til bakerste trailer. Pinen åpnes og lukkes ganske enkelt av en kontakt ute på høyre side mellom de to akslene. På den måten trenger ikke sjåføren tenke på om spaken har løsnet pinnen før akselseksjonen kan kjøres inn under chassiset. Et alvorlig problem mange linksjåfører i dag kan nikke annerkjennende til. Mange har da også fått erfare et ødelagt håndtak, så den bagerste kingpinen ikke kunne betjenes i den påfølgende koblingen.

Flere nyheter

Luftslangene til den bagerste trallen kan nå bare settes på, mens kranene først kan åpnes når sjåføren står ute på siden av linktraileren. Det skjer fra en betjeningsboks, som er plasert mellom akslene på venstre side. Dermed er det minimalt arbeid oppe på traileren. Skapet er åpent og har opplyste funktioner. Når akselen skal forskyves aktiveres åpningsmekanismen som styrer de kraftige boltene ved hjelp av et Wabco SmartBoard betjeningsdisplay.

En forenkling som samtidig reduserer mulighedtene for feiltagelser. Akselen forskyves på valser som er utstyrt med doble kulelager, disse kræver smøring med fett, både ute og innvendig. Akselen forskyves da også lettere, og det blir sagt i pressemeldingen fra Paction at det er en svært god løsning. Den indvendige gulvlengden er på 8110 mm og linktrailerens hals er konstruert slik at den bare er 125 mm høy. Hvoretter den innvendige høyden er på 2760 mm og innlastingshøyden på siden holder seg på 2760 mm. Linken er også utstyrt med to mulige kjørehøyder på 1100 eller 1200 mm foran og 980 mm eller 1080 mm bak. Traileren kan dermed lett tilpasses forskellige trekkere og standard tillhengere, i følge pressemedlingen fra Pacton Scandinavia.