Ny vending i Boknafjorden

Bråket rundt fergeavgangene over Boknafjorden tar en ny vending. Ekstra gassferge over Boknafjorden settes inn fra neste år.

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord før man betaler for turen, men nå må lastebiler fra litauiske Girteka forhåndsbetale på kaia fordi fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg. 
Illustrasjonsfoto

Hos Fjord 1 er det vanlig å kjøre ombord før man betaler for turen, men nå må lastebiler fra litauiske Girteka forhåndsbetale på kaia fordi fergeselskapet har sett seg lei på sjåfører som ikke vil gjøre opp for seg. Illustrasjonsfoto

Publisert Oppdatert

Regjeringen har gitt grønt lys for en tredje ferge til sambandet Mortavika-Arsvågen over Boknafjorden i Rogaland. Det forteller samferdselsminister Manghild Meltveit Kleppa, som sier at fergen skal i drift fra slutten av neste år.

Det har vært mye frem og tilbake rundt dette temaet etter at Sjøfartsdirektoratet fjernet fergenes dispensasjon for transport med farlig gods. En tid så det ut til at samferdselsministeren ville endre forskriften slik at farlig gods måtte kjøre til siden når det er stor trafikk over fjorden. Det ville fått store konsekvenser for transportørene.

Les også: Kleppa vil begrense farlig transport ombord i fergene