Nybygg i Borg havn

Publisert Oppdatert

Borg Havn IKS i Fredrikstad satser kraftig hva lager angår, skriver Kystnytt.

Gjennom nystiftede og heleide Borg Havn Eiendom AS er grunnarbeidene til 3.600 kvadratmeter lager i gang. Havnelageret skal leies av Andersen & Mørck AS, som mister 2.000 kvadratmeter lager i forbindelse med tilrettelegging for terminalen for flytende naturgass som Nordic LNG skal etablere på industriområdet Øra.

Stor etterspørsel

- I dag er lagrene i Borg havn fylt opp over alt, påpeker teknisk sjef Tore Lundestad.

I desember 2006 ble et 5.800 kvadratmeter stort lager bygget for Schianders Shipping Borg AS. Dette var det første lager som Borg Havn har bygd som var ment å være lager fra start av. Ikke før var nøklene overrakt, før lageret var proppfullt av varer.

Døgnåpent

Like inntil dette Schianders-lageret er planen nå å bygge en fryseterminal, også denne helt fra grunnen av. Bygget vil etter ferdigstillelse ikke fungere som et lager, men derimot som en cross-docking fryseterminal hvor varene går mer eller mindre rett gjennom. Bygget skal holde en innetemperatur på -20 gr. C, og bygget er beregnet til eksport av laks. Fisken vil komme inn med bil og gå ut med skip. Man regner med at 15-20 biler vil komme kjørende hvert døgn, og bygget skal langt på vei være selvbetjen