Nye Actros til Veikran AS

Veikran AS ble etablert i januar i år og de satser på nye Actros som et viktig arbeidsverktøy. Nylig fikk de overlevert seks nye Actros av typen 2546 og ytterligere to til er i bestilling.

Publisert Oppdatert

Selv om firmaet Veikran AS er nyetablert er det meget erfarne personer som står bak. Henrik Kolsrud, med nesten 35 års erfaring fra transportselskaper både i Norge og Spania er daglig leder. Styreleder er Jonny Enger som også deltar aktivt i driften. Fra før driver han også selskapet Veitransport AS som har ca 65 lastebiler i drift. Bilene på bildet er overlevert Veitransport.

I april 2012 flyttet firmaet til egne nye lokaler i Enebakk. Her har de i tillegg til administrasjonen eget verksted som kan ta vogntog med opptil 25,25 meters lengde, vaskehall, og dekksenter. Også en Mercedes-Benz Sprinter servicebil står klar til innsats ved behov.

- Vi er svært fornøyd med å få tillit hos en så langsiktig og erfaren kunde med nye Actros, sier Lasse Dalen hos Bertel O. Steen Vare-Last-Buss på Lørenskog som har levert de nye bilene.

Påbyggene på de nye Actrosene er levert av Cargotec og Urianstad og er planpåbygg, noen med frontmonterte kraner og noen med bakmonterte kraner. Alle bilene går også med nye hengere.

Veikrans viktigste oppdragsgiver er Optimera som er en av Norges store aktører innen byggevarer, trelast og interiør. Bilene går i to skift over hele Østlandet og leverer til byggeplasser og engros- firmaer.

- Vi ser at i kranmarkedet øker og at det dermed er et vekstpotensiale i denne delen av transportmarkedet, uttaler Henrik Kolsrud, daglig leder i Veikran AS som tror på en dobling innen utgangen av 2013, og fortsetter; mange av dagens aktører i kranbilmarkedet er enbilseiere med relativ høy alder.

Flere av kundene vi er i kontakt med ser fordelen av å forholde seg til et firma med et større tilbud. Vi ser også klart fordelene ved stordrift på alt fra innkjøp til drift av bilene, avslutter han.

Les også: Actros, Actros, über alles

Les også: Nye Actros innfrir så det holder

Les også: Dette er Truck of The Year