Nye Sisu på plass!

Blide karer hos Elverum Maskin.

Sisu Polar hadde norsk premiere på Transport 2011.

Sisu Polar hadde norsk premiere på Transport 2011.

Publisert Oppdatert

John Olav Øverby og Harald Pedersen i Elverum Maskin AS har all grunn til å smile. På uteområdet på Lillestrøm kan de stolt vise fram den splitter nye Sisu Polar i form av en fireakslet dumperversjon.

-Vi trodde dere skulle ha med to biler?, spurte vi Harald Pedersen.

-Vi hadde ikke råd til flere. Egentlig hadde vi bare råd til å stille ut en halv bil, svarer Harald kjapt med glimt i øyet.

På utestanden hadde de en Sisu Polar 8x2 med V8-motor på 550 hester, utstyrt med dumperkasse fra finske Jorpe. Motoren var for øvrig koplet til en Mercedes-Benz Powershift-kasse. For den uinnvidde kan vi nevne at både førerhus, motor, gearkasse og bremser kjøpes fra Daimler i Tyskland.

-Dette er en typisk finsk dumperbil. Løfteboggi med Robson Drive er ikke det vi selger i Norge, men finnene er glad i det. Det er jo også vektbesparende i forhold til en tandemløsning, forteller John Olav Øverby, hos den norske importøren.

Vi lover å komme tilbake med en utførlig test av Sisu Polar i løpet av vinteren, for en bil som har modellbetegnelsen Polar må jo testes når vinteren er over oss, ikke sant?