Nye Volvo FH16: Første testen gjennomført!

Som første fagblad i Norge har TransportMagasinet gjennomført en test av nye Volvo FH16. Ikke en ”striglet” testbil fra fabrikken, men en bil velvillig utlånt av Ørland Transport i Sandnes.

FH16 test Volvo Ørland vinter

FH16 test Volvo Ørland vinter

Publisert Oppdatert

Da nye FH og FH16 ble lansert i fjor var vi raskt på ballen for å få lånt en bil til testkjøring så fort som mulig. Ved god hjelp av den norske Volvo-importøren fikk vi låne bil og semitrailer av Ørland Transport i Sandnes. Fullastet med belegningssten satt vi ut på en real vintertest med det nye flaggskipet.

Som vanlig gikk turen fra Oslo til Kongsberg, deretter Bolkesjø, Gransherad og til Rjukan. Deretter gikk turen over fjellet til Rauland og Åmot, før vi tok pulsen på sjåførmeningene ved Høydalsmo. Deretter satte vi kursen for Morgedal, Seljord, deretter Bø, Gvarv og til slutt Eidanger i Porsgrunn.

Spenningen knyttet seg naturlig nok mest til kjøreegenskapene som tidligere utgaver av FH ikke alltid har kunnet skryte av. Den faste sjåføren på bilen, Terje Stangeland, forsikret oss på forhånd at hans FH16 580hk var stø som fjell. Vi skal ikke røpe for mye av inntrykkene her på tungt.no, annet enn å si at denne Volvoen gikk som på skinner. Rett og slett en flott arbeidsplass, ikke bare på grunn av kjøreegenskapene, men også på grunn av det nye interiøret, den flotte motoren og Volvos automatiserte gearsystem I-Shift.

Les hele testen og opplev alle bildene i årets første utgave av TransportMagasinet som er "rett rundt hjørnet".

Les også: Verdenspremiere for verdens sterkeste serieproduserte lastebil