Nytt elektronisk bookingsystem for grensepassering

1. august 2011 ble et nytt elektronisk bookingsystem for grensepasseringer mellom Estland og Russland tatt i bruk. Systemet heter GoSwift. Alle typer kjøretøy som skal krysse den estiske grensen mot Russland må booke en plass i det elektroniske ventesystemet.

Publisert Oppdatert

Forhåndsbooking kan gjøres på estisk, engelsk eller russisk via www.estonianborder.eu eller per telefon +37 26 98 91 92.

Køsystem og venteområde

Dersom du ikke har foretatt booking på forhånd kan du stille deg i en fysisk kø når du ankommer grenseområdet. Du kommer da bakerst i køsystemet. Kostnaden for selve bookingen er en euro, i tillegg følger en fast avgift for å komme inn på venteområdet. Denne avgiften varierer noe på de forskjellige grenseovergangene. Venteområdet er en offisiell parkering nær grenseovergangen, hvor kjøretøy som har booket plass kan vente frem til det blir deres tur til å krysse grensen.

Beregnet tid

Hvor mye tid du må beregne ved grensen avgjøres av kjøretøyklasse, og om plass i ventesystemet er booket på forhånd. Uten forhåndsbooking må det dobbelte beregnes i ventetid.

Estiske transportmyndigheter oppfordrer alle reisende til å booke plass på forhånd