Nytt MAN-verksted åpnet i Bergen

Sterk økning i kundemassen gjennom mange år har gjort det nødvendig å bygge et nytt og større MAN-verksted i Bergen. Det nye verkstedet, som også er godkjent for diesel- og gassbusser, vil doble kapasiteten i forhold til det gamle verkstedet.

Det nye MAN-verkstedet, som også er et godkjent gassbuss-verksted, inneholder 8 verkstedsløp (lengde: 30 m, bredde: 6,5 m). 7 av løpene er gjennomgående, det 8. løpet er delt i en vaskehall og karosserihall. Ett løp er spesialinnredet for EU-kontroller.

Det nye MAN-verkstedet, som også er et godkjent gassbuss-verksted, inneholder 8 verkstedsløp (lengde: 30 m, bredde: 6,5 m). 7 av løpene er gjennomgående, det 8. løpet er delt i en vaskehall og karosserihall. Ett løp er spesialinnredet for EU-kontroller. Foto: Foto: Knut Myra

Publisert Oppdatert
Rundt 100 gjester var invitert til den offisielle åpningen.

Rundt 100 gjester var invitert til den offisielle åpningen. Foto: Foto: Knut Myra

Det nye MAN-anlegget ble offisielt åpnet av Christian Steiner (til venstre) og Norbjørn Nissestad. Christian Steiner er ettermarkedsdirektør for region nord- og sør-Europa, Norbjørn Nissestad er ettermarkedsdirektør Skandinavia.

Det nye MAN-anlegget ble offisielt åpnet av Christian Steiner (til venstre) og Norbjørn Nissestad. Christian Steiner er ettermarkedsdirektør for region nord- og sør-Europa, Norbjørn Nissestad er ettermarkedsdirektør Skandinavia. Foto: Foto: Knut Myra

Før snorklippingen underholdt buekorpset  "Mathismarkens bataljon" de fremmøtte med imponerende eksersis og tromme-spill.

Før snorklippingen underholdt buekorpset "Mathismarkens bataljon" de fremmøtte med imponerende eksersis og tromme-spill. Foto: Foto: Knut Myra

Det nye MAN-anlegget ble offisielt åpnet fredag 25. november 2011 kl. 11.00. Rundt 100 inviterte gjester fikk se at MANs ettermarkedsdirektør for region nord- og sør-Europa, Christian Steiner fra Østerrike, klippe snoren sammen med Norbjørn Nissestad, som er MANs ettermarkedsdirektør for Skandinavia.

Vokste seg ut av gammelt verksted på Nyborg

MAN etablerte sitt eget verksted på Nyborg ved Bergen allerede1. januar 1990. Siden den gang har Bergens-avdelingen utviklet seg svært positivt, og har hele tiden tilegnet seg markedsandeler som har ligget godt over landsgjennomsnittet.

Veksten i markedsandeler har medført et stadig større krav til både utearealer og verkstedskapasitet. "Det gamle anlegget ble bygget om to ganger og utearealene ble doblet, men kapasiteten til det gamle anlegget sto allikevel ikke i forhold til vår stadig økende kundeportefølje, forklarer Roar O. Nordvik, daglig leder i MAN Last og Buss AS, avd. Bergen. "Vi innså fort at vi måtte gå mer drastisk til verks for å kunne møte kundenes behov på en moderne og tilfredsstillende måte," forteller han.

Et nytt og moderne verksted - med dobbelt så stor kapasitet

Det nye MAN-verkstedet, som også er et godkjent gassbussverksted, inneholder åtte verkstedsløp. Syv av løpene er gjennomgående, det åttende løpet er delt i en vaskehall og karosserihall. Ett løp er spesialinnredet for EU-kontroller.

En traverskran på 3,2 tonn dekker nesten halve verkstedet. Gulvplassen er svært god da alle tankene med olje, frostvæske og fett er plassert i byggets 2. etg.

Det nye anlegget er totalt på hele 2 800 m2. Verkstedshallene står for 1 600 m2, mens 1 200 m2 fordeles på funksjoner som delelager, kontorer, garderober og administrasjonslokaler. Også utearealene er enorme; tomten er på 15 000 m2.

Tar hensyn til miljøet

Det finnes ikke nedgravde tanker på eiendommen. Spillolje, spilldiesel og -spillfrostvæske håndteres i egne dagtanker som befinner seg i sikrede containere.

Varmtvann benyttes for oppvarming av hele anlegget. I administrasjonsdelen i 1.etg er det installert vannbåren gulvvarme, mens resten av denne delen av bygget blir oppvarmet ved hjelp av radiatorer.

I verkstedshallene er det installert et varmegjenvinningssystem som i spesielt kalde perioder suppleres med varmevifter. Fyrkjelen som varmer vannet, drives med gass.

Dobbelt så stor kapasitet gir nye verkstedstjenester i Bergen

I 1990 arbeidet det 12 personer ved anlegget på Nyborg. I det nye anlegget er det i dag 31 ansatte.

- Takket være den store kapasitetsøkningen som vi nå har fått, er vi klare for å tilby våre kunder nye verkstedstjenester i form av service- og reparasjon av tilhengere, aggregater og påbygg, sier Roar O. Nordvik. Vi kan også tilby karosseriarbeid i en egen hall og gi kundene muligheten til å benytte den nye vaskehallen, forteller han.

Investor Ronald Tuft eier bygget, men MAN har inngått en leieavtale med han med en varighet på 21 år. Som sin gave til det nye MAN-anlegget, overrakte Tuft en messingbjelle til daglig leder Roar O. Nordvik (til høyre). Bjellen skal lyde hver gang en lastebil eller buss blir solgt. Nordvik ringte umiddelbart tre ganger i bjella for å markere at MAN-selger Torbjørn Viseth nylig solgte tre stk MAN TGS 41.480 8x4 BB, Istrail dumpere til til Bjørnars Transport AS.

Investor Ronald Tuft eier bygget, men MAN har inngått en leieavtale med han med en varighet på 21 år. Som sin gave til det nye MAN-anlegget, overrakte Tuft en messingbjelle til daglig leder Roar O. Nordvik (til høyre). Bjellen skal lyde hver gang en lastebil eller buss blir solgt. Nordvik ringte umiddelbart tre ganger i bjella for å markere at MAN-selger Torbjørn Viseth nylig solgte tre stk MAN TGS 41.480 8x4 BB, Istrail dumpere til til Bjørnars Transport AS. Foto: Foto: Knut Myra