O Hjul med din vrede

Tormod blogg

Tormod blogg

Publisert Oppdatert

Mørketiden er over oss. Vinter, glatte veier, frosne folk og frosne biler. Allikevel er det forventningenes tid, forventninger til en fredelig og hyggelig julefeiring og et godt nytt år. Det siste kan for mange være et større ønske enn på mange år, med tanke på den økonomiske situasjonen vi er inne i om dagen.

I adventstiden spør jeg stadig barna mine om hva de ønsker seg til jul? Nå om dagen går det i ønsker om datautstyr, klær, sminke og actionfilmer, hvor i all verden har det blitt av de ungene som for ikke lenge siden ønsket seg barbiedukker, lekebiler og filmer med Ole Brum? Man kan si mye om tiden vi lever i, men selve tiden det tar å leve i den, går bare fortere og fortere!

Spør man voksne mennesker om hva de ønsker seg til jul er det som regel det vanlige svaret å få (det svaret jeg selv også benytter meg av): "En fredelig julefeiring", "Fred på jord", "Slutt på sult og elendighet" og andre ønsker i beste mening. Men i år skal jeg faktisk ønske meg noe helt annet. Hva da, sier du? Jo nå skal du høre.

Jeg er en jordnær kar med ikke altfor mange hobbyer. Bortsett fra det viktigste for meg, nemlig familien og dens ve og vel, kan resten av interessene mine oppsummeres i et ord: Motor! Alt med motor har alltid vært i fokus for mitt vedkommende. Jeg elsker biler, men jeg vil ha en bil jeg føler noe for. I øyeblikket er det en diger Chevrolet Suburban. Politisk ukorrekt, ja vel, men den går i hvert fall på gass. Jeg har gjenopptatt ungdommens motorinteresse og kjøpt meg en gammel Tempo Corvette fra 1962 og har nå en brennende interesse for gamle mopeder. Sikkert politisk ukorrekt det også, men skitt au. Jeg elsker også å farte rundt i den politisk ukorrekte båten min som har en stor amerikansk innenbordsmotor. Det får stå sin prøve det også. Sist men ikke minst er jeg litt over gjennomsnittet opptatt av lastebiler og alt det innebærer, enten det er å kjøre dem, eller å prate med folk som kjører dem. Jeg brenner ikke hjemme, men jeg brenner virkelig for transportbransjen, bileierne, sjåførene og alt som hører til. Derfor brenner jeg selvsagt også for jobben min i forlaget, der jeg har den gleden å jobbe sammen med andre som har den samme brennende interesse som meg. Puuh! Nå nærmer jeg meg årets julegavetips til den som vil gi mustasjen fra Særp en skikkelig presang.

Tormods ønskeliste:

Jeg ønsker meg en justisminister som sørger for at yrkessjåfører ikke lenger skal være fritt vilt.

Jeg ønsker at firkantede kontrollører fra Statens vegvesen og politi blir opptatt av trafikksikkerhet, i stedet for at de bruker tiden på å demonstrere makt.

Jeg ønsker at Ola og Kari Nordmann vet å sette pris på alle hverdagshelter bak buss- og lastebilratt.

Jeg ønsker at sjåfører og bileiere får den betalingen de fortjener.

Jeg ønsker et bedre veinett.

Fem julegaveønsker er vel ikke for mye å forlange, er det vel? Men ved nærmere ettertanke er det nok fem umulige ønsker jeg har satt opp. Ok, da er det kanskje større sjanse til at ønskene skal gå i oppfyllelse hvis jeg går for den vanlige "Fred på jorden" og "Slutt på sult og elendighet" allikevel. Og skulle allikevel noen av mine fem andre ønsker gå i oppfyllelse, må jo ikke det gå på bekostning av de to siste.

God og fredfull Hjul alle sammen!