Ødelegger helsa på Øverdalsveien

Publisert Oppdatert

Bussjåførene vurderer å stanse kjøring av skolebarn i Øverdalen dersom ikke veien blir utbedret snarest.

- Nå er begeret fullt, sier tillitsvalgt Are Ringstad til Rana blad.

Ringstad, som er tillitsvalgt for sjåførene som er organisert i Norges Transportarbeiderforbund (NTF) og Arnt Solås, som er tillitsvalgt for de organiserte i Yrkestrafikkforbundet (YTF) er enige om at Øverdalsveien både er trafikkfarlig og ødelegger helsa til sjåfører og passasjerer.

- Og jeg tror heller ikke at selskapet har råd til at bussene blir ødelagt, sier han og viser fram en skade som Øverdalsveien har påført en av bussene. På den humpete veien har forparten av bussen tatt nedi veien og fått en solid bulk. Og det er ikke den enste skaden som har oppstått.

Hump i hump

Rana Blad ble med rundt Øverdalen for å se hvilke problemer skolebussen daglig møter. Teleløsningen er over, og veien har ikke vært så bra på lenge. Likevel må Arnt Solås lirke bussen fram nærmest i gangfart for å unngå at understellet skal slå i bakken over de verste humpene. Og dem er det mange av. For hver stikkrenne er det en dump, og rett som det er dukker det opp kuler som privatbilister har store problemer med å forsere uten å bli hengende fast. Noen steder stikker trestubber opp av veien. Brøytebilen kjørte på en slik stubbe og havnet i grøfta. Flere steder er det kuler i svingene, slik at bilene må bruke venstre side av veien. Det har ført til kollisjoner.

- Her kommer jeg meg ikke over med privatbilen om våren, sier Steinar Skansen, som bor i Øverdalen og har kjørt buss i mange år. Han mener kommunen må forskottere fem millioner for å få utbedret de verste strekningene straks.