Ønsker standardisering av alternativt drivstoff

Det er et par år siden vi i tungt.no og TransportMagasinet skrev om Volvos fremtidsvisjoner angående alternativt drivstoff. Volvo har utviklet syv lastebilmotorer som går på syv ulike drivstoff. - Det er opp til myndighetene å ta standpunkt. Vi har produktene klare, sa Volvo dengang.

Publisert Oppdatert

Og det har de fortsatt. Mandag presenterte bilprodusentene en standard for elbilers ladning. Dermed grep Volvos konsersjef Leif Johansson sjansen og igjen etterlyste en standard for alternativt drivstoff.

- Det er så viktig når man skal utvikle produkter å ha store marked tilgjengelig, sa han. Kan vi ha europeiske markeder istedet for bare nordiske, så får vi dramatisk lavere kostnader sa Johansson til Sveriges Radio.

- Biogass er mange steder en favoritt, men om jeg skal velge en standard, må jeg nok si biodiesel. Det er dieselmolekyler som kommer fra biomasse og som leder oss inn i hva vi kaller andre generasjon drivstoff.

Ifølge Svenske Petroleumsinstituttet må vi nok vente en tid allikevel. De hevder det vil ta minst 10-20 år innen vi kan håndtere biodiesel i stor skala.