Oppfordrer til kjør-sakte-aksjon

Det er for å beskytte norske arbeidsplasser innen transportnæringen at Norsk Yrkessjåfør Allianse ber alle sjåfører om å kjøre maks 60 km/t eller parkere i dag mellom klokken 11.00 og 12.00.

For et par år siden ble denne rumeneren med hjemmelagde kjettinger stanset. Det vil si: Han stanset selv, og måtte få hjelp videre. Nå er tilstandene ofte bedre med kjetting, men det skorter på kunnskapen rundt bruk.

For et par år siden ble denne rumeneren med hjemmelagde kjettinger stanset. Det vil si: Han stanset selv, og måtte få hjelp videre. Nå er tilstandene ofte bedre med kjetting, men det skorter på kunnskapen rundt bruk. Foto: Foto: Knut Arne Aarset, Sunnmørsposten.

Publisert Oppdatert
Erik Karstensen i NYA oppfordrer alle til å kjøre sakte eller stoppe helt nå i formiddag.

Erik Karstensen i NYA oppfordrer alle til å kjøre sakte eller stoppe helt nå i formiddag.

De ønsker å sette fokus flere vesentlige saker som bransjen sliter med. Sekretær Erik Karstensen forteller til TransportMagasinet at organisasjonen ønsker å få slutt på utenlandske sjåfører som med dårlig skodde kjøretøy skaper problemer på veiene.

Leder i alliansen, Heine Skyvulstad, skriver i et brev til TransportMagasinet at noe av bakgrunnen også er å sette fokus på at utenlandske sjåfører tar jobbene og kjører for ned mot en fjerdedel av hva som er et normalt norsk lønnsnivå. - De får ingen forsikringer eller feriepenger. I tillegg må mange være borte fra familien i flere måneder, forteller Skyvulstad.

Selv om det er vanskelig å si noe rundt omfanget av aksjonen, er det flere store norske selskaper som støtter opp rundt dette.

TransportMagasinet er kjent med at bl.a. Børstad Transport har gitt beskjed til sine sjåfører om å vise sin støtte. De er blant selskapene som ifølge egne utsagn svært ofte opplever mange timers venting grunnet utlendinger som står fast eller har kjørt utfor.

Også i andre land skal man aksjonere. Norsk Yrkessjåfør Allianse forteller at det vil bli liknende aksjoner både i Sverige, Danmark, Spania, Frankrike, Belgia og i Nederland.