På Facebook for Ola

I skrivende stund teller Støttegruppe til Ola Sandøy over 3500 medlemmer. Initiavtivtaker Majken Hundhammer Tjugen startet det som er blitt et skred.

Publisert Oppdatert

Hun hadde aldri hørt om Ola Sandøy tidligere, 3- barnsmoren fra Eide, før hun leste om dommen i pressen. Dommen som ser ut til å ha satt en samlet skare av lastebilengasjerte nærmest i kok.

- Det er mulig at jeg tenner lettere enn andre, men den saken fikk meg til å stille spørsmålet: Hva med mitt yrke? Hva er det jeg er i ferd med å begi meg inn i?

Majken er nemlig i ferd med å sluttføre utdannelsen på tunge kjøretøy og har klare synspunkter på blant annet trafikkbildet og ikke minst den etter hvert bredt omtalte drapsdommen.

- Å bli offer for en slik dom, er noe som kan hende hvem som helst som sitter bak rattet på en tung bil, når som helst.

- Jeg blir både oppgitt og irritert når jeg leser referater fra retten. Ville egentlig aktor at Ola skulle reise seg opp og gå ut av bilen for å forsikre seg om at det var klart på høyre side?

- I læreperioden har jeg jo fått erfare hva de "ordinære" bilistene ser og oppfatter når det gjelder behandling av tunge kjøretøy. Det er svært lite hva de forstår, og det er ikke så lite skremmende, sier den engasjerte Eide-dama.

- Da jeg hadde lest om Ola, var ideen egentlig ikke langt unna. "Vi setter i gang en støttegruppe på Facebook, så får vi se hvordan dette blir tatt i mot".

Overveldende mottatt

- Hadde du noen idé om hva du eventuelt var i ferd med å starte?

- Nei, overhodet ikke. Nå (torsdag formiddag, red. anm.) har vi passert 3300 støttemedlemmer, noe som er hinsides hva vi drømte om! Vi regnet vel med en sånn 70 - 80 stykker, men dette har jo tatt fullstendig av.

(Innen dette intervjuet var gjennomført, hadde støttegruppa fått 3598 medlemmer, red. anm)

- Skjønner vel etter hvert at jeg har rørt ved noe, spesielt når de store dagsavisene ringer...

- Overveldet, og svært takknemlig!

Ola Sandøy selv er overveldet over reaksjonene.

- Dette er jo helt fantastisk! Jeg hørte på nyhetene her oppe at ei dame hadde en aksjon gående som hadde innbrakt 300 medlemmer, og skrøt av det! Hva skal så jeg si? Dette er jo hinsides!

Støttegruppa for yrkessjåfør Ola Sandøy, som er den offiselle tittelen, planlegger markering fredag den 21. men ta denne datoen med et visst forbehold.

Majken Hundhammer Tjugen antyder at de prøver å få framskyndet aksjonen til tirsdag den 17. november.

- Detr er mulig vi kan få det til i forbindelse med at NLF har et arrangement i Molde, men dette kommer vi tilbake til, forteller den engasjerte Eide- væringen.