På test med nye R-serie

Den som venter på noe godt venter for lenge, mener nå vi. Allerede et par uker etter at nye R-serie hadde premiere er vi allerede på test med nyheten. Første dag i testløypa er allerede unnagjort og førsteinntrykket er meget bra.

Publisert Oppdatert

Vi er ikke vant til at nye lastebiler blir tilgjengelig for testing bare et par knappe uker etter introduksjonen, men det har jaggu Scania fått til. Som noen av de aller første journalistene i Europa har TMs testteam fått sette nye Scania R-serie på skikkelig prøve i norsk terreng. Etter en dag i nydelig høstvær gjennom Telemark har vi ikke blitt skuffet. Riktignok har vi blitt avspist med en europeisk versjon bestående av en R620 4x2 med ca. 40 tonn å drasse på, men skitt au - moro har vi det.

Etter å ha kritisert clutchpedalen til Opticruise gjennom mange år, har vi i nå fått kjøre en uten. Hva tror dere det førte til? Jo, opptil flere forsøk på å trykke inn en clutchpedal som ikke lenger er der! Ja, ja, alt har en overgang sa reven da den ble flådd.

Vi er nå i ferd med å venne oss til Opticruise uten pedal og tror dette blir meget bra. I skrivende stund sitter undertegnede på Morgedal hotell og oppsummerer den første testdagen. Etter en strålende tur i vakre høstfarger endte vi opp hos Geir Hansen i Rjukan som fikk boltre seg i det nye fører huset (helt alene). Deretter bar det opp Maristigen og over til Rauland før vi endte på E134 og tok en stopp på Høydalsmo.

Der fikk et knippe sjåfører oppleve nyheten og mene hva de ville om den. Deretter dundret vi videre til Morgedal. At kjøreegenskapene er på plass er en ting, at clutcpedalen er borte og at "Optikluss" nå ser ut til å kunne kalles Opticruise igjen, er en annen ting, men at vi skulle bli så opptatt av å konkurrere mot oss selv med den innebygde sjåførassistenten som gir stjerner for vel utført kjøring, hadde vi ikke trodd på forhånd.

Tellevik snakker nå bare om hvor mange stjerner han har fått for sin utmerkede kjøring. I morra skal jeg slå ham (trur eg). Dessuten skal jeg se hva Opticruise er verdt i svingete serpentiner opp Kviteseidkleivene. Jeg gleder meg.

Full rapport om dette og mer til kan du lese i neste utgave av TransportMagasinet, som er i postkassen og bladhyllen i løpet av halvannen uke. Og når det gjelder neste TM kan vi være ubeskjedne nok til å si at "Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves".