Paccar MX-motor får EPA 2010-sertifisering

Paccar kunngjorde nylig at Enviromental Protection Agency (EPA) har sertifisert Paccar MX 12,9-liters dieselmotor i henhold til utslippsstandarden for 2010.

Publisert Oppdatert

Dette betyr at MX-motoren er klar for montering i Kenworth og Peterbilt i Nord-Amerika, med øyeblikkelig virkning.

- PACCAR-kunder har dratt nytte av den overlegne ytelsen (Overlegen ytelse? Du verden!) til Paccar MX-motoren i DAF-biler i årevis. Kenworth- og Peterbilt-kunder vil nå kunne dra nytte av de bransjeledende, driftssikre, drivstofføkonomiske PACCAR MX-motorer. Dette vil igjen gi kjøretøy med høy annenhåndsverdi, sier Mark Pigott, styreformann og administrerende direktør i Paccar i en pressemelding.

- EPA sertifiseringen er en viktig milepæl for etableringen av Paccar MX-motoren i Nord-Amerika. Den solide utførelsen av MX-motoren leverer enestående pålitelighet og holdbarhet, samt utmerket drivstoffeffektivitet og lavere driftskostnader for våre kunder. Over 1500 Kenworth- og Peterbilt-kjøretøy med MX-motorer er bestilt, sier Jim Cardillo, president i Paccar.

Motoren er tilgjengelig med 380 til 485 hestekrefter. Produksjonen av MX-motorer i Nord-Amerika begynner denne sommeren i Paccars nye motorfabrikk i Columbus, Mississippi. MX-motoren har fullført over 50 millioner miles i et omfattende testprogram. I tillegg har MX-motorer vellykket gjennomført evaluering ved varme og kalde ekstremtemperaturer, høyder og vanskelige, realistiske belastninger.

Paccar annonserte tidligere bruk av selektiv katalytisk reduksjon (SCR) med sine MX-motorer for å møte NOx-kravene i EPA 2010.