Påmelding til Gardermoen 2013 er åpnet

På samme tid som den første snøen faller mot slutten av året, legges budsjetter for neste års næringsvirksomhet. Derfor åpnes det også for påmelding til neste års transporthappening på Gardermoen.

Publisert Oppdatert

Selvfølgelig snakker vi om TRANSPORTmessa på Gardermoen, og skal vi lytte til Messegeneralens nyheter vedr. den 7. messe han nå skal gjøre klar, så er det like selvfølgelig at arrangementet flyttes tilbake til sin opprinnelse hva tidspunkt angår.

- Har ikke fått så mange positive tilbakemeldinger siden vår aller første messe, som etter 2012-utgaven. Samt usedvanlig mange ønsker om å flytte messa til etter sommeren, sier Bjørn Magnussen. Og innrømmer at valg av våren utelukkende ble valgt av respekt for alle de tusener av langveisfarende som ville ha med seg både en lastebil- og anleggsmesse på samme Oslotur. Noe som også har blitt satt stor pris på av publikum.

- Vi startet jo opp i sin tid med transportmesse første helgen i september. Det for at folk skulle være ferdig med vårpussen, sommeraktiviteter og ferie. Og annet man nyter etter at snøen har gått, trærne har blitt grønne og den tiden hvor pilsen smaker best. Sier Bjørn. Og ler. Hvor vi aner at setningen "øl smaker best hver gang" egentlig burde trillet ut av hans munn.

Blir ikke rike som messearrangør

- Back to basic, med messe rett over sommeren, sier Bjørn. Som hele tiden omtaler Gardermoen som bransjens egen messe. Noe vår administrerende direktør Svein-Tore Heimdal langt på vei kan bekrefte, i form av at forlaget vårt i hvert fall ikke blir rike på å tilby bransjen transportmesser. Tonen er imidlertid god, og Bjørn ikke sparer på kruttet tilbake ved å fortelle at rikdom er noe vi til sist oppnår hos Ham der Oven. I hvert fall ikke ute på landeveiene i transport-Norge.

Torsdag 5. til lørdag 7. september er tidspunktet aktører i bransjen møter sine kunder på en nedlagt flystripe på Gardermoen. Rett ved siden av de nye flystripene, der parafindampen røper at lite står utstilt - eller i ro. Informasjon om messa eller muligheter for utstillerpåmelding finner man på www.transportmessa.no

- Det blir bedre fasiliteter i trailercampen til neste år. Og en del annet nytt som vil bli oppfattes som positivt, sier Bjørn engasjert. Og ber oss om IKKE å skrive at norges trolig mest kjente liveband er forespurt om å spille opp til "truckers" fest lørdags kveld rette etter messeslutt.

Vår munn er selvfølgelig lukket med syv segl. Men skal vi dømme etter all posiviteten i kjølevannet etter årets messe, spår vi Gardermoen 2013 som den flotteste og beste i dens kommende 7. utgave, kjenner vi Messegeneralen rett.

Bransjens egen messe

Det har ikke vært bare dans på roser å lage store nasjonale transportmesser i lille transport-Norge, skal vi røpe. Samtidig som vi røper at etter årets transporthappening ved siden av landets største trafikk-knutepunkt OSL - organisert slik at lastebilimportørene nå fikk stå samlet - har "pipa" nå fått en litt annen lyd overfor TransportMagasinet som messearrangør.

- Vi er kun teknisk arrangør, det er bransjen som skal regne dette som sin egen messa, sier Bjørn. For hundrede gang eller mer siden oppstarten av det hele. Og vi mener det på alvor, vi i TransportMagasinet, at vi med dette forener tilbydere og brukere av transportmateriell der ute hvor materiellet er ment for å brukes.

Bjørn ler, lurer på om han kan fortelle fra Elmia i år, der værgudene ikke var på lag hele tiden som vi selv har vært plaget med de siste tre årene.

- Det regnet ene dagen så vannet sprutet opp igjen av bakken og nesten rant ned i gummistøvlene. Men var det noen som klaget på været? Bjørn svarer selv; ingen - absolutt ingen - men nå blir det Gardermoen på slutten av sommeren neste år. Så ikke klag hvis sola steiker for hardt eller be meg om ei regnskur.

Vår bilinteresserte Messegeneral har stadig undret seg over at ikke flere oppsøker stedet hvor vi avholder messene våre, nærmere bestemt når det er drag løp der. Forøvrig en av Europas raskeste baner, og er du interessert i fart så finner du løpsdatoer her.

- Rekorden på Gardermoen er hele 514 km/t etter kun 4,7 sekunder!!! Bjørn viser fart med armene, ord mangler visst. Han forsøker å formidle at det å se en bil rett foran seg stå aldeles stille - helt bom stille - for så å nå slike hastigheter på så kort tid! ...Gjør at man tviler på om det var riktig det man selv så rett foran seg... Det eneste man er sikker på at flyene som tar av på OSL et knapt steinkast unna, høres ut som støydempede el-biler i forhold til blodtrimmede Top Fuel Dragstere.

Påmelding og mer om TRANSPORTmessa finner du her.