23948sdkhjf

Parkerte for siste gang etter 65 år på veien

83-årige Inge Granly begynte karrieren med en 39-modell International.

I mer enn 40 år har han kjørt for Brødrene Dahl. Nå har Inge parkert - for siste gang.

Det var egentlig en tilfeldighet at vi kom over Inge. TransportMagasinet laget en sak over de 100 beste transportørene i Norge i fjor- og der toppet jaggu en 83-åring listen. Det var Inge.

Vi ble med ham på nattruta. Alene, men ikke ensom. Du kan lese saken. Vi kalte den "Ingemannsland." Der kan du se fotos og lese historier fra gamle dager også.

Inge A. Granly er daglig leder av Granlys Transport. Bedriften disponerer 8 biler pluss «noen ekstrabiler i tilfelle vi får problemer» og tilsammen 5 sjåfører i tillegg til Inge selv og hans to sønner, Ingar og Roger.

Forleden så vi i lokalavisen at Inge losset for siste gang. - Jeg blir 84 år i januar. Tiden går jo. Jeg må jo bare parkere nå. Hvordan det blir vet jeg ikke ennå, men vi får se hva som skjer, sier han beskjedent til avisen.

Årsaken til at han slutter nå er ifølge ham selv at «Det passet seg sånn. Vi har fått inn en sjåfør som har kjørt bra for oss tidligere, som gjerne ville ha jobb igjen hos oss. Da blir det sånn.»

Inge er født samme år som Bonnie & Clyde ble skutt og mens Hjallis fraktet skøyter i ring under olympiaden og Kong Haakon ikke bare var konfekt, fraktet han tømmer og gips både i Norge og Sverige.

Inge har opplevd en eventyrlig transportreise. Og selv om han altså har losset for siste gang, vil han beholde lappen. Den må fornyes hvert år, men «noen» må jo kunne kjøre bilene på EU-kontroll, verksted og sånne ting. Det aner oss at Inge ikke helt slipper lastebilrattet ennå.

Det er bare å ta av seg hatten. Noe annet er det ikke å si.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078