Pass godt på bilen i utlandet

Publisert Oppdatert

Tyveri av eller fra bil skjer 2-3 ganger så ofte på ferie i utlandet som i Norge. Det viser en statistikk som Gjensidige har utarbeidet på grunnlag av skader meldt de fire siste årene.

For norske biler på tur i utlandet så er 19 prosent tyveriskade. I Norge er bare 8 prosent tyveriskade - tyveri av eller fra bilen. Det er her sett på trafikkskader og tyveriskader som norske biler er innblandet i.

Informasjonsrådgiver i Gjensidige, Arne Voll, forteller at det er en stor forskjell mellom landene i Europa. De baltiske landene og øvrige tidligere land i Øst-Europa skiller seg klart ut med svært mange tyveriskader i forhold til hvor ofte bilen kolliderer eller kjører utfor veien.

- I noen land er det faktisk større sannsynlighet for et tyveri enn en trafikkulykke. Når vi i tillegg vet at trafikksikkerheten i disse landene ikke er den beste, så er det enda større grunn til å passe på bilen og verdisakene. Ved om lag 3 av 4 tyveritilfeller er det verdigjenstander som stjeles, ikke selve bilen, sier Voll.