Påstand om tre års fengsel for amfetamin-kjøringen

Aktoratet la ned påstand om tre års ubetinget fengsel og tap av førerkort for alltid for den 39 år gamle lastebilsjåføren som står tiltalt for uaksomt drap i Haugaland tingrett. Forsvareren ba om frifinnelse, melder Haugesunds Avis i dag.

Publisert Oppdatert

Tungt har fulgt saken hvor den 39 år gamle lastebilsjåføren kjørte i amfetaminrus og kolliderte med to personbiler på Rv 46 ved Vikesal i fjor. Tre mennesker omkom. Sjåføren plasserte vogntoget til venstre for midten av vegbanen og kjørte rett inn i møtende personbil. Statsadvokatene i Rogaland mener han unnlot å manøvrere vogntoget inn mot høyre side av vegbanen, og at han fortsatte å kjøre etter første kollisjon og møtte deretter neste personbil.

I går var retten på befaring ved åstedet og saken har vagt stor interesse og mange følelser i lokalområdet. Sjåføren selv husker ikke å ha kjørt den siste kilometeren før det smalt.

Det har blitt satt av tre dager til saken i retten, og i dag ble altså påstand om fengsel satt. Politiadvokaten la også ned påstand om tap av førerkortet for alltid samt oppreisingskrav til familiene av de tre omkomne på tilsammen 850.000 kroner.

Ba om frifinnelse

I sin prosedyre la forsvarer Erik Lea ned påstand om at tiltalte måtte frifinnes, subsidiært behandles på mildest mulig måte. Til kravet på 850.000 kroner sa Erik Lea at hans 39 år gamle klient kom til å være evig gjeldsslave dersom han skulle bli dømt til å betale en så høy erstatningssum.

Dom i saken faller mandag ettermiddag.

Les også: "Satte et skudd amfetamin før ulykken"