Planlegger logistikk-nav på Alnabru

Onsdag sa Oslo kommune ja til reguleringsplanen for terminalområdet på Alnabru. Det betyr at konsernet kan gå i gang med planene for å samlokalisere logistikkvirksomhetene i Posten og Bring i området.

Bring logistics lastebil vogntog

Bring logistics lastebil vogntog Foto: Posten Norge

Publisert Oppdatert

- Avgjørelsen i Oslo bystyre er viktig for at Posten-konsernet kan planlegge et fremtidsrettet, effektivt og miljøvennlig senter for vår logistikkvirksomhet. Nå kan vi skape løsninger som er bedre for kundene, kostnadseffektive og miljøvennlige. Oslo kommune har tatt en beslutning som er bra for hele hovedstaden, for Groruddalen og for Posten, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Posten og Bring har i dag spredt logistikkvirksomheten i Oslo-området på en rekke steder. Dersom den samles på Alnabru, vil det ha positive miljømessige konsekvenser.

- En samlokalisering av virksomheten vil redusere antallet vogntog gjennom Groruddalen. Gårsdagens beslutning i bystyret gjør det også lettere for konsernet å oppnå våre mål om økt bruk av togtransport, påpeker Mejdell.

Posten-konsernet vil nå begynne arbeidet med å legge detaljerte planer for hvordan Postens areal på Alnabru kan utnyttes best mulig.