Politiet vil ha grensekontroll

Politimesteren i Tromsø, Truls Fyhn, tar nå til orde for å kontrollere dekk og kjetting på utenlandske vogntog ved grenseovergangene. Dette er et tiltak den norske transportbransjen har etterspurt i en årrekke allerede. Mangler vi den fatale ulykken, eller hva er det som hindrer myndighetene i å ta dette ansvaret?

Estlender bremse mekaniker reparere utlendign snø vinter

Estlender bremse mekaniker reparere utlendign snø vinter

Publisert Oppdatert

Denne uken var det kaos på veiene i Tromsø, etter at snøfall gjorde veiene glatte. Utenlandske vogntog fikk mye av skylden.

Politiet er rause med bøtene og en svensk yrkessjåfør fikk 11.000 kroner i bot da han ble stående fast i Grøtfjord på det politiet mener er sommerdekk. Han godtok forelegget.

Et vogntog fra Danmark sperret samme dag veien til Ersfjordbotn i sju timer da han kjørte seg fast.

Dagen etter ble en danske anmeldt for å ha sperret trafikken i Tromsø sentrum i et par timer etter å ha levert et lass med møbler.

"Dette er et årvisst fenomen på vinterstid. Veldig mange av disse trailerne er jo fra Øst-Europa. De kommer med dårlige dekk, er ikke godt nok skodd, og skaper til dels store problemer. Men de er jo også farlige fordi de kan komme ut av kontroll under kjøring og foranledige kollisjoner", sier Truls Fyhn til avisa Nordlys.

Politimesteren har bare et godt forslag til hvordan problemet kan løses, og det er kontroll ved grensen.